ep archivo   iberdrola
EUROPA PRESS - Archivo

Els analistes de Banc Sabadell han tret importància a l'acord aconseguit per Iberdrola amb CIP en Vineyard Wind LLC per aconseguir el control de dos parcs eòlics marins de 2.000 MW als EUA. Concretament, consideren que es tracta d'una "notícia sense impacte".

  • 11,50€
  • -0,99%

"Tot i que es tracta d'una reorganització d'actius, es posa de manifest la intenció d'Iberdrola d'augmentar la mida de la divisió eòlica marina i simplificar la seva estructura amb el potencial objectiu d'un spinoff", expliquen.

"En la nostra opinió tindria sentit fer un spinoff per accelerar el desenvolupament de l'eòlica marina (tecnologia que requereix moltes inversions)", postil·len els experts de l'entitat financera a continuació.

"La companyia, durant una presentació al març de 2021, apuntava valoracions EV c. 19.000 milions d'euros (15% EV cotització total) atenent a múltiples de comparables en aquesta data (Orsted; des de març la seva cotització ha caigut -15%) enfront dels 10.000 milions d'euros de la mitjana d'analistes", apunten.

Recordem que l'operació ha estat tancada per Avangrid, la filial nord-americana d'Iberdrola, que ha aconseguit el 100% de la titularitat de dos projectes de producció d'energia renovable als EUA després de la reorganització d'actius que ha realitzat al costat de Copenhagen Infraestructures en l'aliança d'empreses que mantenen les dues companyies.

Noticias relacionadas

contador