ep michael oleary consejero delegadoryanair 20170921193003
EUROPA PRESS

Turbulències a Ryanair. L'aerolínia de baix cost irlandesa, que cedeix un 2% després d'arribar a caure més d'un 12% aquest dilluns, no tanca la porta a llançar una altra advertència de beneficis. I tot després de la retallada de la seva previsió de beneficis que va portar a terme per les vagues i el repunt del cru, les dues principals amenaces de la seva gran aspiració: créixer un 3% a Espanya per 2019.

  • 17,36£
  • 0,68%

Així ho ha afirmat el CMO (Chief Màrqueting Officer) de la companyia, Kenny Jacobs, que, a més, ha aprofitat l'ocasió per demanar al Govern espanyol "invertir en la diversificació del turisme" perquè les aerolínies com la irlandesa puguin seguir creixent sòlidament a Espanya.

Kenny Jacobs, directiu de l'aerolínia, demana al Govern "invertir en diversificar el turisme"

Les dues principals amenaces que planen sobre les projeccions de la companyia són l'avanç del petroli i les continuades vagues de pilots i tripulació de cabina que van obligar la passada setmana a Ryanair a cancel·lar aproximadament 400 vols a Europa.

Amb tot, la companyia assegura que va avisar amb diversos dies d'antelació als passatgers afectats i que, malgrat tot, més del 90% dels vols programats van seguir endavant.

El cru segueix avançant en el seu 'ral·li' particular. El barril de Brent va superar la passada setmana els 80 dòlars i es va situar ja a nivells de fa 4 anys i va obligar a aerolínies com Ryanair a assumir uns majors costos en el combustible.

Jacobs assevera que "les noves projeccions que situen el Brent als 100 dòlars" són una de les grans preocupacions que poden tornar a posar l'ai al cor les perspectives de futur de la companyia i fer-los llançar un altre avís de revisió. Precisament, el passat mes de juliol Jacobs apuntava que "només els grans grups aeris sobreviuran l'alça del petroli".

"VOLEM SEGUIR CREIXENT A ESPANYA AMB CONTRACTES COMPETITIUS"

Les vagues de pilots i tripulants de cabina en fins a cinc països del Vell Continent és l'altre maldecap per a Ryanair. Extrapolat al cas espanyol, Jacobs assegura que esperen arribar a un acord amb els pilots per abans de Nadal, mentre que les negociacions amb els tripulants estan encara encallades, però esperen resoldre-les per a principis de 2019.

Jacobs recorda que des de 2017 s’estan asseient a negociar amb els sindicats i defensa les pujades salarials que han percebut els pilots en altres països europeus tot i les "exagerades exigències" dels sindicats, ja que "no anem a oferir-los el mateix salari que ofereix Lufthansa als seus perquè som un model de negoci diferent".

Fins al moment, han tingut lloc set reunions entre els sindicats de tripulants de cabina i Ryanair. Una de les exigències que estan sobre la taula és el reclam de contractes 'espanyols' i pagar impostos a Espanya i abandonarà així la legislació i el marc contractual irlandès que actualment els vincula a l'aerolínia. No obstant això, Jacobs assegura que "no és una situació de blanc o negre" i que "no tots volen aquesta transició" contractual que, a més, "pot trigar uns mesos". A més, postil·la que "volem seguir creixent a Espanya però mitjançant contractes competitius".

Malgrat el clar impacte de les vagues a l'aerolínia, Jacobs assegura que l'ocupació segueix sent òptima i només s'estan veient afectades les tarifes de la companyia. A més, el CMO de Ryanair no creu que l'impacte de les millores contractuals que hauran de concedir als seus treballadors per donar punt i final a les vagues tingui "un impacte significatiu" en els comptes de la companyia.

La propera reunió entre Ryanair i els sindicats tindrà lloc "gairebé amb total seguretat" la setmana que ve, ha assegurat Jacobs, que ha aprofitat per carregar contra la pujada de preus d'allotjaments a Espanya, perquè "volar a Espanya és més barat que mai, però els hotels són més cars".

Noticias relacionadas

contador