ep sede central de la oficina de la compania roche en madrid
ROCHE - Archivo

El gegant farmacèutic suís Roche ha anunciat aquest dilluns que ha aconseguit un acord per comprar Telavant Holdings (empresa de Roivant, propietat de Roivant Sciences i Pfizer) per 7.100 milions de dòlars.

  • 256,80Fr.
  • 3,22%

Segons ha explicat Roche en un comunicat, pagarà un preu de compra de 7.100 milions de dòlars per avançat i un pagament per fita a curt termini de 150 milions de dòlars. L'acord aconseguit inclou els drets de desenvolupament, fabricació i comercialització als EUA i al Japó, a l'espera de l'èxit clínic i regulatori, de l'RVT-3101 de Televant.

Es tracta d'una "nova teràpia prometedora" mitjançant un anticòs dirigit a TL1A per tractar persones que pateixen malaltia inflamatòria intestinal, incloent-hi la colitis ulcerosa i la malaltia de Crohn.

La malaltia inflamatòria intestinal, comenta la companyia suïssa, és un dels trastorns gastrointestinals crònics diagnosticats a gairebé 8 milions de persones a tot el món, i el 80% no experimenta una remissió duradora. "A causa del nou mode d'acció de l'anticòs dirigit tant a la inflamació com a la fibrosi, té potencial per aplicar-se en múltiples altres malalties", afegeix Roche.

"Creiem fermament que aquest nou anticòs dirigit a TL1A té el potencial de transformació per marcar una diferència significativa per als pacients que viuen amb malaltia inflamatòria intestinal i potencialment amb altres malalties", ha dit Thomas Schinecker, CEO de Roche. I ha afegit: "Estem entusiasmats d'afegir aquesta nova i prometedora teràpia en desenvolupament a la nostra cartera i posar-la a disposició dels pacients al més aviat possible".

Per la seva banda, Levi Garraway, director mèdic i director de desenvolupament global de productes de Roche, ha dit que després de les darreres dades de l'assaig clínic que s'està realitzant amb RVT-3101, “creiem que té el potencial de ser la primera teràpia que ofereix alta eficàcia i seguretat per a persones amb malaltia inflamatòria intestinal i la conveniència d'una administració subcutània a casa”.

Roche es compromet a iniciar un assaig global de fase 3 per a RVT-3101 "com més aviat millor" per portar aquesta prometedora teràpia als pacients que pateixen malaltia inflamatòria intestinal. Fora dels Estats Units i el Japó, Pfizer en posseeix els drets de comercialització.

A més, després del tancament de la transacció, Roche també tindrà l'opció d'iniciar una col·laboració global amb Pfizer en un anticòs biespecífic dirigit p40/TL1A de propera generació, actualment a Fase 1. Telavant va ser formada conjuntament per Roivant i Pfizer el 2022 per desenvolupar i comercialitzar RVT-3101 als EUA i al Japó. Roivant té el 75% de les accions ordinàries i preferents emeses i en circulació de Telavant i Pfizer en posseeix el 25% restant, ha detallat la farmacèutica suïssa.

D'espera que el tancament de la transacció tingui lloc al quart trimestre del 2023 o al primer trimestre del 2024, ha dit Roche, que ha detallat que Citi actua com a assessor financer exclusiu, mentre que Davis Polk & Wardwell actua com a assessor legal. Freshfields Bruckhaus Deringer actua com a assessor legal de Roivant.

contador