ep se alquila cartel alquiler
EUROPA PRESS

Tres de cada quatre propietaris espanyols (el 76,8%) no reclamen una garantia extra per arrendar els seus habitatges, únicament demanen el mes de fiança, mentre que el 20,8% exigeixen, a més, un dipòsit equivalent a un mes de renda i al 2,4% dels casos la garantia arriba als dos o més mesos extra, segons un estudi realitzat per idealista.

La Llei d'Arrendaments Urbans (LAU) exigeix ​​l'avançament d'un mes com a fiança, però, permet que les dues parts fixin altres garanties addicionals per assegurar el compliment del contracte.

L'estudi realitza una anàlisi per capitals i reflecteix que en un total de 15, més del 90% dels propietaris demana un sol mes de fiança, sent-ne Ciudad Real on s'aconsegueix el major percentatge, 97,1%. Superant el 95%, es troben les capitals de Jaén (95,4%), Salamanca (95,2%) i Granada (95%). Aquestes capitals les segueixen Càceres (94,6%), Còrdova (94,4%), Cadis (94,3%), Santander (93,8%), Lleida (93,1%), Sevilla (92,8 %), Ourense (92,5%), Badajoz (92,5%), Albacete (92,2%), Lugo (91%) i Conca (90,6%).

La Llei d'Arrendaments Urbans exigeix ​​l'avançament d'un mes com a fiança, però permet que les dues parts fixin garanties addicionals

Entre les ciutats on més propietaris demanen un dipòsit d'un mes addicional es troben Barcelona (36,8%), Vitòria (33,3%), Pamplona (29,6%) i Palma (28,5%). A Madrid, el 23% de les ofertes de lloguer exigeixen aquesta garantia. Exigir dos o més mesos com a dipòsit no és tan comú, però es poden veure en ciutats com Vitòria (5,8%), Palma (5%), Sant Sebastià (4,4%), Madrid (3,8%), Sòria (3,6%) i Barcelona (3,5%).

El cap d'estudis d'idealista, Fernando Encinar, ha assegurat que les dades reflecteixen com els propietaris volen reduir al màxim els riscos que assumeixen. A Espanya no s'exigeixen requisits addicionals i la relació entre propietari i llogaters "està equilibrada", ha afegit.

"El fet que els mercats on l'oferta és menor que la demanda siguin els que més garanties exigeixen l'inquilí demostra aquesta aversió al risc i serveix d'avís del què succeiria en el cas que des de les administracions es minvés encara més la seguretat dels arrendadors: buscarien la forma de protegir els seus béns o, si no és possible, els posarien en venda, cosa que reduiria encara més l'oferta disponible i augmentaria significativament els preus", afegeix Encinar.

Noticias relacionadas

contador