alquiler portada

La rendibilitat que ofereix la inversió en habitatges per posar-les en lloguer s'ha incrementat fins al 7,8% des del 7,3% de fa un any, a causa de l’enfortiment que experimenta la demanda de lloguers. Aquesta taxa de rendibilitat gairebé quadruplica, en el pitjor dels casos, les dels bons de l'Estat a 10 anys, que ofereixen una rendibilitat de l’1,3%.

Segons un estudi realitzat per Idealista que relaciona els preus de venda i lloguer de diferents productes immobiliaris per calcular la seva rendibilitat bruta, el local comercial es manté com la inversió immobiliària més rendible, ja que ofereix una rendibilitat bruta del 9,2%, enfront del 8,2% que donaven fa un any.

Per la seva banda, les oficines ofereixen un rendiment del 8,3% (fa un any era del 7,5%), mentre que els garatges són el producte en el que menys ha augmentat la rendibilitat durant aquest any, en passar del 4,6% del segon trimestre del 2017 al 5,1% actual.

El local comercial es manté com la inversió immobiliària més rendible, ja que ofereix una rendibilitat bruta del 9,2%

Per capitals espanyoles, Les Palmes de Gran Canària i Lleida són les que resulten més rendibles pel que fa a habitatges, amb un 7,7% en ambdós casos, per davant de Múrcia i Huelva (amb taxes del 7,2%). Darrere se situen Santa Cruz de Tenerife (6,8%) i Almeria (6,7%). La rendibilitat a Madrid és del 5,2%. No obstant això, les rendibilitats més baixes d'Espanya són les que obtenen els propietaris d'habitatges de lloguer a Sant Sebastià (4,3%), La Corunya (4,4%), Ourense (4,4%), Zamora (4,6%) i Barcelona (4,7%).

Pel que fa als locals comercials, el major retorn s'obté a Saragossa (11,6%), Pontevedra (11%), Sevilla (10,2%), Les Palmes de Gran Canària (9,9%) i Lleó (9,9%). A Barcelona és del 8,5% mentre que a Madrid la rendibilitat dels locals es queda al 8,3%. Per contra, La Corunya, Salamanca i Castelló ofereixen els locals amb menor atractiu per a l'inversor (6,4% de rendibilitat en els tres casos), seguits per Osca (6,7%) i Albacete (7%).

Per rendibilitat en oficines, les de Saragossa presenten el retorn més sucós d'entre les capitals, amb un 8% de rendibilitat bruta. La segueixen Sevilla (7,9%), Màlaga (7,5%) i Pamplona (7,2%). A Madrid la rendibilitat ascendeix al 6,7%, mentre que a Barcelona baixa fins al 5,9%. A la banda oposada trobem les rendibilitats de La Corunya (5,3%), Santander (5,4%), Múrcia i Bilbao (5,9% en ambdós casos).

Idealista recorda que el mercat d'oficines no és tan uniforme com el d'altres productes, per la qual cosa resulta impossible obtenir dades estadístiques de més de la meitat de capitals espanyoles.

Finalment, l'estudi destaca que els garatges són, en contraposició, el producte menys rendible per a l'inversor en moltes capitals. La major rendibilitat s'obté a Vitòria (11,5%), seguit per Las Palmas de Gran Canària (11,3%), Almeria (7,7%) i Huelva (6,6%). A Madrid la rendibilitat d'una plaça d'aparcament és del 2,8%, mentre que a Barcelona és del 3,4%. Els municipis amb els garatges menys rendibles són Oviedo, amb un 2,3%, Salamanca i Granada, amb un 2,7% en ambdós casos.

Noticias relacionadas

contador