ep archivo   amancio ortega arxiu
AMANCIO ORTEGA/ EUROPA PRESS - Archivo

Repsol ha aconseguit un acord amb Pontegadea per associar-se al seu primer parc eòlic operatiu a Espanya, fet que suposa la primera operació en renovables de la societat presidida per Amancio Ortega.

  • 14,81€
  • 0,61%

Pontegadea inverteix 245 milions d'euros per prendre el 49% de Delta, un parc eòlic amb una capacitat instal·lada de 335 MW que es troba a la província de Saragossa.

Aquesta operació demostra la solidesa del model de creixement de Repsol en renovables, basat en el desenvolupament de projectes des de les etapes inicials fins a la seva posada en marxa, com ha estat el cas de Delta, parc eòlic que està operatiu al 100% des del mes passat de març.

Amb la incorporació de Pontegadea, Repsol completa el seu model de negoci en renovables i assegura el seu objectiu d'obtenir una rendibilitat de doble dígit a les seves inversions en aquest sector.

Josu Jon Imaz, conseller delegat de Repsol ha declarat el següent: “Comptar amb Pontegadea com a soci en Delta confirma la qualitat dels nostres actius i permetrà accelerar el nostre creixement en renovables, en el marc d'una transició energètica eficient i sostenible, i en l'objectiu de ser una companyia zero emissions netes a l'any 2050”.

Roberto Cibeira, CEO de Pontegadea, ha assenyalat: “Aquesta operació juntament amb un soci sòlid i fiable com Repsol s'emmarca en l'estratègia global d'inversió de Pontegadea i permet consolidar el compromís ambiental que acompanya totes les activitats a la nostra cartera, tant al sector energètic com en la gestió d'actius immobiliaris o la distribució tèxtil”.

GRAN INTERÈS INVERSOR

La venda d'una participació minoritària en Delta ha despertat un gran interès entre la comunitat inversora internacional, amb entitats de primer nivell presentant ofertes a la fase final d'un procediment que es va iniciar al mes de juny passat.

Repsol va prendre Delta, el seu primer projecte eòlic a Espanya, el juny del 2019 i va començar la seva construcció el desembre del mateix any. En menys de 24 mesos, fins i tot en un context marcat per la pandèmia per coronavirus, la companyia ha estat capaç de construir, iniciar la producció i ara posar en valor una participació en aquest actiu, que consta de vuit parcs i un total de 89 aerogeneradors.

Delta produirà a l'any 992 GWh d'energia 100% renovable, equivalent al consum mitjà anual de 300.000 llars, i evitarà l'emissió a l'atmosfera d'un milió de tones de CO2 a l'any.

REPSOL ACCELERA A LA CURSA RENOVABLE

Repsol acaba de presentar nous objectius que acceleraran la seva transformació per convertir-se en una companyia zero emissions netes l'any 2050. La companyia va remarcar que el full de ruta marcat pel Pla Estratègic 2021-2025 “se centra en una combinació d'electrificació i productes baixos en carboni que aconsegueixen una descarbonització efectiva, sostenible i assequible de l'economia”.

En aquest marc, Imaz va anunciar un increment dels objectius de generació renovable i de reducció d'emissions, així com un augment de la inversió en solucions baixes en carboni per accelerar-ne la transformació fins a l'any 2030.

Noticias relacionadas

contador