ep pablo isla inditex
EUROPA PRESS

Inditex, Mercadona, Santander, BBVA i Repsol són les cinc empreses amb millor reputació d'Espanya, segons la XVIII Edició de Merco Empreses i Líders corresponent a l'any 2018.

  • 4,88€
  • 2,82%
  • 45,05€
  • 0,78%

En aquest rànquing, un any més, Inditex se situa al primer lloc, seguida per Mercadona i Santander, que mantenen la segona i tercera posició respectivament. Després d'elles, es troben BBVA, Repsol, Telefónica, CaixaBank, Grup Social ONCE, Mapfre i Iberdrola.

La principal pujada respecte a l'any anterior és la d'Enagás

Pel que fa a l'edició de l'any anterior, la principal pujada ha estat la d'Enagás, que ha passat de la posició 97 a la 51 a l'edició d'aquest any. A més, Renault ha ascendit de la 96 a la 63; Bankia, de la 70 a la 45; Samsung, de la 60 a la 37; Toyota, de la 56 a la 38; i L'Oreal, de la 42 a la 27.

D'altra banda, el rànquing presenta deu incorporacions respecte a l'edició de l'any passat: Central Lechera Asturiana, Reale Seguros, Barceló Hotel Group, Casa Tarradellas, Facebook, Grup Puig, McCann, Ericsson, BSH Electrodomèstics/Balay, Grup Quirón Salut i Roche.

Segons l'opinió del director de l'estudi, José María San Segundo, que les 10 empreses més valorades siguin espanyoles i tinguin la seva matriu a Espanya "és un reflex del vigor i reputació de l'empresa espanyola".

21 DONES ENTRE ELS 100 MILLORS LÍDERS

Pel que fa als líders amb millor reputació, es confirma la relació directament proporcional que existeix entre les companyies més prestigioses i la valoració dels seus presidents, ja que 8 de les 10 empreses amb millor reputació a Espanya tenen els seus líders presents al Top 10 d’aquest rànquing.

Així, el directiu amb més reputació d'Espanya el 2018 és Pablo Isla (Inditex), seguit per Juan Roig (Mercadona), Ana Patricia Botín (Santander), Amancio Ortega (Inditex), Francisco González (BBVA), Isidre Fainé (Fundació Bancària La Caixa), José María Álvarez Pallete (Telefónica), Antoni Brufau (Repsol), José Ignacio Goirigolzarri (Bankia) i Ignacio Sánchez Galán (Iberdrola).

Dins del top 100 de líders empresarials apareixen 21 dones. Encapçala aquesta classificació Ana Patricia Botín, seguida de María Dolores Dancausa (Bankinter), Rosa María García (Siemens Espanya), Fuencisla Clemares (Google), Belén Frau (Ikea), Koro Castellano (Amazon Espanya), María Garaña (Google), Ana Maria Llopis (Dia), Pilar López Álvarez (Microsoft) i María Fanjul (Inditex).

Noticias relacionadas

contador