ep la cnmc multa a repsol con cinco millones de euros por incumplir sus obligaciones con ciertos
REPSOL - Archivo

Repsol ha produït per primera vegada hidrogen renovable emprant biometà com a matèria primera. Aquest hidrogen renovable s'ha utilitzat per fabricar combustibles de baixa petjada de carboni, com gasolina, gasoil i querosè per a aviació. Aquesta fita ha tingut lloc a la refineria de Repsol a Cartagena, on s'han produït 10 tones d'hidrogen renovable a partir de 500 MWh de biometà, cosa que ha evitat l'emissió a l'atmosfera d'unes 90 tones de CO2.

  • 14,38€
  • -0,17%

D'aquesta manera, Repsol fa un primer pas per substituir el gas natural convencional per biometà d'origen sostenible per produir hidrogen renovable als seus complexos industrials i descarbonitzar així tant els seus processos com els seus productes.

El biometà utilitzat com a matèria primera s'ha obtingut a partir de residus sòlids urbans. Així, Repsol segueix impulsant l'economia circular i tecnologies d'última generació per transformar residus en productes d'alt valor afegit i baixa petjada de carboni.

Aquesta primera prova industrial realitzada per Repsol servirà també d'exemple per al desenvolupament del sistema de garanties d'origen per als gasos renovables que s'implementarà a Espanya i que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic acaba de treure informació pública com a esborrany del Reial decret.

Noticias relacionadas

contador