ep sede repsol 20200505180208
REPSOL

Repsol ha produït al seu complex industrial de Puertollano (Ciudad Real) el primer lot de 'biojet' del mercat espanyol, per la qual cosa es converteix en la companyia pionera en la fabricació a Espanya d'aquest combustible sostenible per a l'aviació.

El primer lot consta de 7.000 tones de combustible per a aviació amb component bio, l'ús del qual suposarà que s'eviti l'emissió a l'atmosfera de 440 tones de CO₂, l'equivalent a 40 vols Madrid-Barcelona, segons ha explicat la companyia en un comunicat.

El biojet produït ha superat les "exigents proves" que s'estableixen per a aquesta mena de productes i la seva fabricació s'estendrà a altres instal·lacions de Repsol a Espanya. La companyia també desenvoluparà alternatives que permetran obtenir combustible per a avions a partir de residus.

A Espanya, el Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima reconeix que els biocarburants constitueixen la tecnologia renovable més àmpliament disponible i utilitzada en l'actualitat en el transport. Per a l'àmbit de l'aviació, el biojet, obtingut a partir de biomassa o residus, és avui dia l'única alternativa i s'inclòu a la llista de combustibles sostenibles

Amb aquesta nova iniciativa de descarbonització, Repsol avança en el seu compromís de ser una companyia zero emissions netes l'any 2050. La companyia reduirà durant aquest any el seu indicador d'intensitat de carboni un 3%, respecte a la base de 2016, disminuirà les emissions de CO₂ en tots els negocis i augmentarà significativament la capacitat de generació renovable.

Noticias relacionadas

contador