ep sede de repsol
REPSOL - Archivo
15,22€
  • -0,45€
  • -2,84%

Repsol negocia l'adquisició de la major cartera eòlica a Espanya, amb la compra de més 850 MW a Forestalia, segons informa aquest dijous El Confidencial.

En concret, la petroliera està immersa en les negociacions per dur a bon terme l'operació, la més voluminosa que s'ha fet a Espanya, si bé, encara queden els últims serrells.

El Confidencial, que cita fonts pròximes a la companyia presidida per Antonio Brufau, assenyala que els parcs es desenvoluparan íntegrament a Aragó -gairebé el 100% està situat a Saragossa-, i suposaran un desemborsament en inversió per a la petroliera proper als 900 milions d'euros.

L'estiu passat, la companyia dirigida per Josu Jon Imaz ja va adquirir a Forestalia altre projecte eòlic a Aragó, anomenat Delta, de 335 MW de potència.

La nova operació s'emmarcaria en el propòsit de l'empresa d'accelerar la seva aposta pels projectes baixos en carboni i la sostenibilitat amb l'objectiu de ser una companyia zero emissions netes a l'horitzó del 2050.

De fet, el grup presidit per Antonio Brufau, que durant el primer semestre del l'any que ve llançarà un nou pla estratègic 2021-2025 per definir aquest camí, es converteix en la primera companyia del seu sector a assumir l'objectiu de zero emissions netes el 2050.

L'aplicació d'aquest nou escenari de preus de cru i gas consistent amb els objectius climàtics de l'Acord de París comportarà una correcció del valor comptable d'alguns actius del grup, amb un impacte estimat d'uns 4.800 milions d'euros després d'impostos, cosa que minorarà el resultat específic d'aquest exercici 2019, però no afectarà a la generació de caixa ni a la retribució als accionistes, que es troba entre les més atractives de la Borsa espanyola i del seu sector al món.

En el cas concret del negoci de generació d'electricitat baixa en emissions, on en només un any el grup, després de la compra dels actius de Viesgo i a través de la seva filial Repsol Electricitat i Gas, Repsol s'ha convertit en un actor rellevant, eleva un 66% els seus objectius actuals de capacitat instal·lada el 2025, passant dels 4.500 MW a 7.500 MW.

Noticias relacionadas

contador