ep archivo   el consejero delegado de repsol josu jon imaz interviene durante la junta general de
A. Pérez Meca - Europa Press - Archivo

Repsol lidera aquest dijous les alces de l'IBEX després d'anunciar uns resultats dels nou primers mesos de l'any i del tercer trimestre que els analistes consideren "sòlids" i en línia amb les estimacions del consens a gairebé totes les línies de negoci. La petroliera va guanyar un 66% més fins al setembre, arribant als 3.222 milions d'euros. Els ingressos van pujar fins als 61.965 milions d'euros (des dels 35.918 milions del mateix període de l'any previ) i l'EBITDA gairebé es va duplicar, fins als 10.863 milions d'euros des dels 5.586 milions.

  • 14,73€
  • -1,57%

"Repsol presenta resultats sòlids. Això, en un context en què el preu del barril Brent s'ha moderat fins als 100,8 dòlars des de 113,9 dòlars durant el trimestre, però el gas, Henry Hub, augmenta fins als 8,2 dòlars per MBtu des dels 7,2 dòlars per MBtu. A més, hi destaca l'augment de la remuneració a l'accionista", comenten els experts de Bankinter.

Segons aquests analistes, Repsol és una de les empreses multienergètiques que presenta millors perspectives. "Compta amb un balanç sanejat, cotitza a múltiples reduïts, rendibilitat per dividend atractiva (5,4%) i cada vegada és més gran la seva presència a l'àrea de renovables", explica.

Un cop dit això, Bankinter reitera el seu consell de neutral, perquè considera que la companyia es veu afectada per la desacceleració econòmica i la moderació en els preus del petroli i per l'impost als beneficis extraordinaris de les petrolieres.

A DESTACAR: EL DIVIDENT

Alfonso Batalla, analista de Renta 4, destaca especialment d'aquestes xifres l'aprovació del nou pla de recompra d'accions i la reducció de 50 milions d'accions del capital, juntament amb l'increment del dividend efectiu en un 11%, fins als 0,70 euros per acció pagadora el 2023. D'aquesta quantitat, 0,35 euros seran distribuïts al gener. Així mateix, posa èmfasi en la "forta reducció de deute".

El deute net es redueix en 3.581 milions d'euros enfront del registrat a l'inici d'aquest exercici i queda en 2.181 milions d'euros al tancament del setembre. Això es deu a l'increment del flux de caixa operatiu a causa dels millors resultats obtinguts a les diferents divisions pels majors preus de les matèries primeres.

Noticias relacionadas

contador