ep archivo   campus repsol el precio del crudo podria subir hasta los 100 euros en 2023 dependiendo
REPSOL - Archivo

Repsol lidera les compres a l'IBEX 35 després de la retallada inesperada de producció de petroli de l'OPEP+. La resta de petrolieres europees, com Eni, TotalEnergies, Shell o BP, també pugen amb força després de l'anunci.

  • 14,87€
  • 1,29%

Per part seva, el petroli Brent, de referència a Europa, registra guanys superiors al 5%, i supera els 84 dòlars per barril.

A nivell tècnic, el Brent ha aconseguit "polvoritzar la resistència del curt termini que presenta als 80 dòlars", segons indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

Encara que aquest expert afegeix que "la resistència clau és als 90 dòlars, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions". Segons la seva opinió, superar aquest preu seria "un senyal de fortalesa en la clara tendència baixista actual" i "el primer pas per confirmar un canvi de tendència".

GOLDMAN ELEVA LES SEVES PREVISIONS

En aquest sentit, els analistes de Goldman Sachs han elevat 5 dòlars la seva previsió per a petroli Brent a finals del 2023, fins als 95 dòlars per barril, després de la inesperada retallada de producció anunciada per l'OPEP+.

Els experts del banc nord-americà també han elevat 3 dòlars la previsió per al preu el 2024, fins als 100 dòlars per barril.

"L'OPEP+ té un poder de fixació de preus molt significatiu en relació amb el passat, i la retallada sorpresa és coherent amb la seva nova doctrina d'actuar de forma preventiva, perquè poden fer-ho sense pèrdues significatives a la quota de mercat", han explicat aquests analistes.

BONA NOTÍCIA PER A LES PETROLERES

Per part seva, els experts de Link Gestión comenten que "la decisió de l'OPEP+, que ja va retallar fa mesos en 2 milions de barrils al dia, no creiem que sigui ben rebuda ni pels mercats de bons ni pels de renda variable" .

Tot i això, afegeixen que "hi haurà empreses cotitzades, com les lligades al del petroli directa (petrolieres) i indirectament (enginyeries i fabricants de tubs), que esperem que rebin de forma positiva la notícia".

Noticias relacionadas

contador