ep presidenterepsol antonio brufau
PREMIOS SERES - Archivo

Repsol va registrar un benefici net de 1.133 milions d'euros en els sis primers mesos de 2019, enfront dels 1.546 milions que va obtenir en el primer semestre de l'exercici anterior, la qual cosa implica una caiguda del 26,7%. En el mateix període de 2018, la petroliera va registrar una plusvàlua de 344 milions d'euros, després de tancar al maig de 2018 la venda de la seva participació en Naturgy.

  • 14,95€
  • -0,66%

El benefici net ajustat, que mesura la marxa dels negocis i exclou l'efecte comptable del valor dels inventaris i els resultats específics, es va situar en 1.115 milions d'euros, lleugerament per sota dels 1.132 milions del període equivalent de 2018.

La petroliera ha precisat que els resultats del primer semestre s'han obtingut en un context de preus de les matèries primeres inferiors als registrats entre gener i juny de 2018, amb marges internacionals de refinament "extraordinàriament baixos" i amb la producció de Líbia suspesa durant, pràcticament, la meitat del semestre, "la qual cosa mostra la capacitat de resiliència i creació de valor davant qualsevol escenari".

En relació amb les matèries primeres de referència internacional, el cru Brent va cotitzar a un preu mitjà de 66 dòlars per barril, un 7% inferior al dels primers sis mesos de 2018, mentre que el del WTI va ser un 12% més baix, amb una mitjana final en el període de 57,4 dòlars per barril.

ÀREES D'UPSTREAM I DOWNSTREAM

L'àrea d'Upstream (Exploració i Producció) va aconseguir un resultat de 646 milions d'euros, lleument inferior als 647 milions de l'exercici anterior. Repsol ha explicat que aquesta mínima caiguda reflecteix l'eficàcia de les mesures d'eficiència implementades.

L'àrea de Downstream (Refinament, Química, Mobilitat, Lubrificants, GLP, Trading, Majorista de Gas, i Repsol Electricitat i Gas) va obtenir un resultat de 715 milions d'euros enfront dels 762 milions registrats entre gener i juny de 2018. Les àrees de Química, Trading i Repsol el Perú van tenir un millor comportament, mentre que els negocis de Refinament, Gas i GLP van registrar un menor resultat, el primer afectat per la citada caiguda de marges internacionals i els dos últims, per les menors vendes derivades de temperatures més suaus a Espanya i els Estats Units.

MILLORA LA RETRIBUCIÓ A l'ACCIONISTA

Repsol ha comunicat que la solidesa dels resultats i la fortalesa de la caixa lliure han motivat la decisió de millorar la retribució als accionistes. En aquest sentit, el Consell d'Administració proposarà a la pròxima Junta General d'Accionistes amortitzar un 5% del capital social, la qual cosa s'afegirà a les amortitzacions realitzades amb motiu dels diferents 'scrip dividend'.

"La major capacitat de generació de caixa mostrada per la companyia es deriva de l'eficaç gestió dels seus actius en l'actual escenari de preus, la qual cosa basa la decisió de realitzar la recompra i amortització d'accions per a una major retribució als seus accionistes", ha informat.

Aquesta decisió se suma a la millora del dividend que, amb un increment anualitzat del 8% respecte a 2017, aconseguirà 1 euro per acció en 2020, sota la fórmula del 'scrip dividend' i la recompra corresponent per a evitar qualsevol dilució.

Noticias relacionadas

contador