ep antonio brufaula junta generalaccionistasrepsol
EUROPA PRESS - Archivo

Repsol ha adquirit la companyia Valdesolar Hive, que desenvolupa un projecte fotovoltaic a Valdecaballeros (Badajoz) de 260 megawatts (MW) per un import proper als 200 milions d'euros, han confirmat a Europa Press fonts de la companyia que presideix Antonio Brufau.

  • 14,72€
  • -1,90%

L'adquisició, formalitzada el passat mes de juliol, suposa l'entrada de l'energètica espanyola al sector solar fotovoltaic i s'emmarca en l'estratègia de diversificació de Repsol.

La planta fotovoltaica que Valsesolar Hive desenvolupa a Badajoz és una de les majors plantes solars d'Espanya i es preveu que estigui operativa entre 2019 i 2020, segons publica avui el diari 'Expansión'.

Repsol va acordar a finals del passat mes de juny la compra per un import de 750 milions d'euros dels negocis no regulats de generació d'electricitat de baixes emissions de Viesgo i la seva comercialitzadora de gas i electricitat, que representa la segona major operació d'una petroliera a nivell mundial per entrar al sector de l'electricitat i gas.

S'espera que l'operació, que tindrà efectes econòmics des de l’1 de gener del 2018, es materialitzi durant el quart trimestre de l'any.

L'acord suposa l'adquisició d'una capacitat de generació de baixes emissions de 2.350 megawatts (MW) formada per instal·lacions eficients de generació hidràulica i cicles combinats de gas, i una cartera de gairebé 750.000 clients, de manera que Repsol reforça la seva posició com a proveïdor multienergia. La compra de Valdesolar Hive enforteix aquesta estratègia.

PLA ESTRATÈGIC

Durant la recent actualització del seu Pla Estratègic, Repsol es va anticipar les grans tendències, com l'augment de la demanda d'electricitat i el paper clau del gas a la transició energètica, i va establir objectius ambiciosos pel que fa a la seva participació al mercat basat en el desenvolupament del gas i la generació baixa en emissions.

Les inversions en aquest àmbit, entre les quals s'inclou aquesta operació, han de ser de 2.500 milions d'euros entre 2018 i 2020, amb l'objectiu d'assolir 2,5 milions de clients minoristes de gas i electricitat a Espanya el 2025, amb una quota de mercat superior al 5% i una capacitat de generació baixa en emissions de gairebé 4.500 MW.

Noticias relacionadas

contador