ep un joven protegido con mascarilla pasa al lado de una gasolinera de repsol ubicada en madrid
Ricardo Rubio - Europa Press

El consum de carburants ja està reprenent el vol i, segons reconeix Repsol, ja ha deixat enrere els enfonsaments dels mesos de març i abril per les restriccions a la mobilitat conseqüència de l'epidèmia de coronavirus. I també recupera embranzida el preu del petroli, fins a afermar-se el barril de Brent, el de referència a Europa, a 40 dòlars.

  • 14,69€
  • -0,94%

El conseller delegat de l'energètica, Josu Jon Imaz, va marcar ahir aquesta evolució a l'alça durant les setmanes més recents. I la pròpia companyia va assenyalar una estimació de 43 dòlars el barril per a l'actual exercici 2020, segons indica a la documentació de resultats presentada aquest dijous.

En aquest sentit, Imaz va recordar, durant la presentació a analistes, que han quedat enrere els 20 dòlars per barril de les setmanes més complicades de la crisi sanitària.

De cara als anys vinents, aquest optimisme creix: el Brent arribarà a 49 dòlars en 2021 i s'afermarà a 67 dòlars el barril a partir de 2022, segons les hipòtesis remeses a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). De mitjana, per al període 2026-2050, contempla els 60 dòlars.

INSUFICIENT REACCIÓ DE L'OFERTA

“A les dinàmiques de mercat de mitjà i llarg termini, la nova orientació estratègica i els compromisos publicats de zero emissions netes al 2050, que van suposar una revisió de les expectatives de preus del petroli i especialment del gas, i per tant, la reducció del valor recuperable dels actius al 2019, s'han unit al 2020 l'impacte de la Covid-19 i la sobreoferta de petroli al mercat”, explica Repsol a la CNMV.

La companyia afegeix que la crisi del coronavirus “ha generat una contracció de la demanda de petroli mai vista i la reacció de l'oferta ha estat insuficient per ajustar-se a l'escassa demanda, malgrat que l'OPEP ha realitzat la retallada de producció més gran de la seva història i altres productors també han assumit fortes retallades”.

Repsol veu recuperació del petroli i també Barclays. L'entitat, tot i que encara tem que la demanda torni a ressentir-se, assenyala que el barril de Brent s'ha consolidat a l'entorn dels 40-45 dòlars; i manté la previsió de 53 dòlars per a l'any vinent.

Noticias relacionadas

contador