ep el consejero delegado de repsol josu jon imaz participa en la segunda edicion del foro economico
Alberto Ortega - Europa Press

Barclays analitza aquest dijous la possible venda del 25% del negoci de petroli i gas (upstream) per part de Repsol al fons EIG, mentre la petroliera ha convocat avui consell extraordinari per debatre sobre l'operació, segons informa El Confidencial.

  • 15,01€
  • -0,23%

Diu Barclays que "no hi ha pressa" perquè Repsol faci aquesta operació. "No és urgent que l'equip directiu faci aquesta venda", indica en un informe, alhora que assenyala que la companyia pot utilitzar aquesta situació a favor seu per aconseguir un preu òptim pels seus actius o, almenys, per demostrar als mercats públics el que el sector privat estaria disposat a pagar per ells.

Reuters publicava aquest dimarts que el negoci de petroli i gas està valorat pels analistes en un rang entre 14.000 i 18.000 milions d'euros.

"Aquesta xifra està molt per sobre de la nostra valoració de 12.000 milions", assenyala Barclays, i afegeix que implica una disposició que cal tenir en compte hipòtesis de preus del petroli i el gas a llarg termini més elevades del que suposaven. "Una valoració de 18.000 milions d'euros implicaria uns preus del petroli i el gas a llarg termini de 70 dòlars per barril i 4 dòlars per mmbtu", afegeix.

En tot cas, Barclays remarca que Repsol ja està generant un important excés de 'free cash flow' i que, per tant, no hi ha cap pressa perquè dugui a terme la transacció, alhora que reconeix que aquest tipus de notícies són “una cosa positiva per al sector en general”.

Noticias relacionadas

contador