ep technology lab de repsol
REPSOL

Repsol continua la seva ratxa líder a l'IBEX 35 després del rebot del preu del cru d'aquest dilluns. La companyia comença la setmana amb pujades que ronden al 3%, fins als 10,34 euros.

  • 10,72€
  • 2,80%

La setmana passada, l'empresa petroliera va protagonitzar l'avenç més significatiu de l'índex i va sumar un 3,65% després de l'estabilització del preu del petroli i ajudada, a més, per una recomanació positiva de Deustche Bank.

Per valors, Almirall (+1,93%), Telefónica (+1,74%) i el Banc Sabadell (+1,72%) són els que millor ho fan de l'IBEX, darrere de la petroliera. Sabadell és el banc de l'IBEX que va resistir més bé el terratrèmol que va afectar, la setmana passada, les entitats bancàries. Tant Santander com BBVA, CaixaBank o Bankinter han abandonat la mitjana de 200 sessions i han confirmat un canvi de tendència. Per part seva, l'entitat bancària dirigida per César González-Bueno manté la tendència alcista, arribant als 0,59 euros.

Grifols (-1,30%) i Solaria (-1,11%) es mantenen a la cua de l'IBEX 35. La primera fa unes setmanes que es dessagna als parquets, cosa que l'ha fet situar-se entre els pitjors títols de l'IBEX que va del 2021, amb una variació interanual del -34%.

ALÇA DEL CRU

El petroli està pujant amb força aquest dilluns (Barril Brent: +2,86%, 71,88 dòlars; Barril WTI: +3%, 68,25 dòlars) després que el principal exportador, Aràbia Saudita, hagi pujat els preus de cru venut a Àsia i als EUA diumenge passat fins a 80 cèntims respecte al mes anterior.

La pujada de preus s'ha produït malgrat la decisió adoptada la setmana passada per l'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats, incloent-hi Rússia, grup conegut com a OPEP+, de continuar augmentant els subministraments en 400.000 barrils diaris al gener.

Els preus també es van veure afavorits per la disminució de les perspectives d'un augment de les exportacions de petroli iranià després que la setmana passada es trenquessin les converses indirectes entre els Estats Units i l'Iran per salvar l'acord nuclear iranià del 2015. Els funcionaris europeus van expressar la consternació divendres per les àmplies exigències del nou govern de línia dura de l'Iran. S'espera que les converses es reprenguin a mitjans d'aquesta setmana, informa Reuters.

Noticias relacionadas

contador