ep archivo   melia international hotels
MELIÁ HOTELS INTERNATIONAL - Archivo

Els experts de Renta 4 confien en l'evolució del negoci de Meliá. Així ho indiquen al seu informe diari de mercats, en què expliquen que el missatge que arriba des de l'hotelera "segueix sent positiu".

  • 7,48€
  • 0,07%

En concret, aquests analistes han mantingut converses amb la directiva de Meliá per conèixer l'evolució més recent del grup, i destaquen diverses conclusions que han extret d'aquesta trobada.

En primer lloc, Renta 4 explica que la companyia manté la tendència de les reserves, RevPar i de l'evolució del negoci des del tercer trimestre del 2022, de manera que "el nivell de reserves actualment és similar al que tenien a hores d'ara l'any el 2019". L'hotelera reconeix que moltes de les reserves són d''últim minut', tot i que també diu que ja es comença a reservar de cara a l'estiu.

D'altra banda, "els preus continuen sent més elevats que els del 2019 i l'ocupació continua estant per sota", comenta Renta 4, que destaca, no obstant, que l'evolució dels grans esdeveniments (MICE) "està sent molt favorable" .

Des de Meliá reconeixen que Fitur "ha estat un èxit" i les perspectives per al MWC de Barcelona "són molt favorables", expliquen els analistes de Renta 4. "S'omplen els hotels i a preus més elevats que abans, si bé el nombre d'esdeveniments és inferior. Encara falten esdeveniments al calendari", diuen al seu informe.

QUÈ PASSARÀ AMB L'EBITDA?

D'altra banda, des de Renta 4 expliquen que a Meliá "insisteixen a millorar el marge EBITDA 24e +250 pb des del 26,4% del 2019". "Nosaltres creiem que l'entorn d'inflació persistent, en què estan pujant pràcticament totes les partides de despeses, podria comprometre aquest compliment i les nostres estimacions són més conservadores (marge EBITDA 24 R4e 27%)", assenyalen aquests experts.

Per acabar, valoren l'acord sobre els hotels Tryp (17 hotels a Espanya i 2.706 habitacions), que es durà a terme sota la modalitat de gestió (abans lloguer). "El canvi de modalitat comportarà implicacions al compte de P&G. Meliá calcula que en un any bo (2019) aquests hotels aportaven uns 100 milions d'euros d'ingressos a l'any, al voltant de 30 milions d'EBITDA i 4 milions de resultat net". A partir del segon trimestre del 2023, quan s'espera que entri en vigor el nou acord, Melià tindrà impacte a nivell d'ingressos i EBITDA que s'equilibrarà pràcticament en termes d'EBIT i resultat net”, comenten.

A Meliá esperen tancar l'acord de la venda d'hotels anunciat inicialment per al primer semestre del 2022 al primer trimestre del 2023.

Noticias relacionadas

contador