ep iberia lidera por sexto mes consecutivo el ranking de aerolineas europeas mas puntuales
IBERIA

El sector turístic de l'IBEX 35 comença el 2022 amb bon peu. Amadeus, IAG, Meliá Hotels i Aena lideren les alces al selectiu espanyol i impulsen els guanys d'un IBEX llançat a conquistar els 8.600 punts. Les quatre companyies registren pujades d'entre el 4% i l'1,5% aquest dijous.

  • 175,60€
  • -0,11%
  • 59,46€
  • -0,30%

IAG

  • 2,07€
  • 0,78%
  • 7,47€
  • 0,67%

Amadeus se situa al capdavant del selectiu espanyol, guanyant un 4,5% a la sessió i situant els seus títols a nivell dels 52 euros. IAG, per part seva, segueix de prop el proveïdor de solucions tecnològiques i el hòlding hispano-britànic s'anota una pujada del 3,4% que impulsa les seves accions per sobre dels 1,5 euros. Per part seva, Meliá repunta un 2,5% i els seus títols s'intercanvien per a prop de 5 euros, mentre que Aena puja un 1,8% i els seus drets se situen als 126 euros.

Cal recordar que el 3 de gener passat es van publicar les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers del novembre, les quals van superar àmpliament (+11,9%) les registrades un any enrere i es van situar en els 5,9 milions. Aquell dia, els valors turístics també van repuntar amb força. Així mateix, segons va assenyalar l'Institut Nacional d'Estadística, durant els 11 primers mesos del 2022 les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers van augmentar un 53,2% respecte al mateix període del 2021.

Iberia, per part seva, ha recalcat el seu optimisme de cara a l'any que està començant. La filial d'IAG va reconèixer que la demanda de viatgers continua sent “molt robusta” i va qualificar el balanç del 2022 com a molt positiu “tant des del punt de vista dels resultats financers com de l'operació”. La previsió de la companyia és que el creixement dels tres primers trimestres del 2022, que es van tancar amb un benefici de 246 milions d'euros, es mantingui durant els tres últims mesos de l'exercici que va finalitzar al desembre.

D'altra banda, el conseller delegat de Meliá Hotels, Gabriel Escarrer, va destacar recentment que la companyia “afronta un començament del 2023 amb prudent optimisme i albira també evidents oportunitats” entre les quals hi ha la reactivació dels viatges internacionals a Amèrica i Europa, així com la reobertura del mercat xinès. Respecte a aquest últim, la previsió de Melià és que es vagi recuperant cap al segon semestre del 2023, “a mesura que la població es vagi immunitzant i recuperant de la malaltia després de l'aixecament de les restriccions per Covid-19”.

Finalment, Aena ha signat aquest dimecres passat una línia de finançament amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) per import de 800 milions d'euros per a projectes de seguretat i innovació. Aquest préstec s'iniciarà amb un primer tram de 200 milions d'euros disponibles als propers 2 anys, amb un termini d'amortització màxim de 20 anys des del desemborsament i 5 anys de carència, segons ha informat el gestor aeroportuari.

Noticias relacionadas

contador