Renta 4 confia en l'evolució de Meliá: "El missatge continua sent positiu"

L'hotelera manté la tendència de reserves

Bolsamanía
Bolsamania | 25 gen, 2023 15:14
ep archivo   melia international hotels
MELIÁ HOTELS INTERNATIONAL - Archivo

Els experts de Renta 4 confien en l'evolució del negoci de Meliá. Així ho indiquen al seu informe diari de mercats, en què expliquen que el missatge que arriba des de l'hotelera "segueix sent positiu".

Melia Hotels
7,840
  • 1,82%0,14
  • Max: 7,88
  • Min: 7,70
  • Volume: -
  • MM 200 : 6,29
17:35 17/05/24

En concret, aquests analistes han mantingut converses amb la directiva de Meliá per conèixer l'evolució més recent del grup, i destaquen diverses conclusions que han extret d'aquesta trobada.

En primer lloc, Renta 4 explica que la companyia manté la tendència de les reserves, RevPar i de l'evolució del negoci des del tercer trimestre del 2022, de manera que "el nivell de reserves actualment és similar al que tenien a hores d'ara l'any el 2019". L'hotelera reconeix que moltes de les reserves són d''últim minut', tot i que també diu que ja es comença a reservar de cara a l'estiu.

D'altra banda, "els preus continuen sent més elevats que els del 2019 i l'ocupació continua estant per sota", comenta Renta 4, que destaca, no obstant, que l'evolució dels grans esdeveniments (MICE) "està sent molt favorable" .

Des de Meliá reconeixen que Fitur "ha estat un èxit" i les perspectives per al MWC de Barcelona "són molt favorables", expliquen els analistes de Renta 4. "S'omplen els hotels i a preus més elevats que abans, si bé el nombre d'esdeveniments és inferior. Encara falten esdeveniments al calendari", diuen al seu informe.

QUÈ PASSARÀ AMB L'EBITDA?

D'altra banda, des de Renta 4 expliquen que a Meliá "insisteixen a millorar el marge EBITDA 24e +250 pb des del 26,4% del 2019". "Nosaltres creiem que l'entorn d'inflació persistent, en què estan pujant pràcticament totes les partides de despeses, podria comprometre aquest compliment i les nostres estimacions són més conservadores (marge EBITDA 24 R4e 27%)", assenyalen aquests experts.

Per acabar, valoren l'acord sobre els hotels Tryp (17 hotels a Espanya i 2.706 habitacions), que es durà a terme sota la modalitat de gestió (abans lloguer). "El canvi de modalitat comportarà implicacions al compte de P&G. Meliá calcula que en un any bo (2019) aquests hotels aportaven uns 100 milions d'euros d'ingressos a l'any, al voltant de 30 milions d'EBITDA i 4 milions de resultat net". A partir del segon trimestre del 2023, quan s'espera que entri en vigor el nou acord, Melià tindrà impacte a nivell d'ingressos i EBITDA que s'equilibrarà pràcticament en termes d'EBIT i resultat net”, comenten.

A Meliá esperen tancar l'acord de la venda d'hotels anunciat inicialment per al primer semestre del 2022 al primer trimestre del 2023.

contador