ep los viajes de negocios creceran un 411 este ano
WTTC

IAG i Meliá Hotels reben amb pujades les bones notícies que arriben des del sector turístic. Les dues companyies avancen a l'IBEX 35 amb ganes, especialment el hòlding d'aerolínies que lidera els guanys en impulsar-se un 3,30%. L'empresa hotelera també és un dels valors més alcistes de la jornada i avança un 2,08%.

IAG

  • 2,14€
  • -1,11%
  • 7,74€
  • -1,96%

La recuperació gradual del sector turístic a Espanya i la millora de les xifres anteriors a la pandèmia estan animant la cotització de les empreses capdavanteres al sector.

Les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers van superar els 5,9 milions al novembre, en comparació amb els 5,3 milions del mateix mes del 2021. Aquesta xifra suposa un augment de l'11,9%, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística. En el cas dels càmpings, els establiments de turisme rural i els albergs, les pernoctacions acumulades fins al novembre es van situar per sobre dels nivells del 2019.

Iberia també ha mostrat el seu "optimisme" respecte a la tornada a la normalitat en els viatges i encara aquest 2023 amb molt bones perspectives davant de la robustesa en la demanda de viatges. En aquest sentit, la companyia aèria té previst desplegar al primer trimestre de l'any una capacitat que supera en cinc punts percentuals (105%) el nivell prepandèmia.

A nivell tècnic, IAG rebota aquest dimarts després de la pèrdua de la mitjana de 200 sessions fa uns dies. "És important que torni a moure's per sobre de la mitjana de 200 sessions, si bé per confirmar un canvi de tendència, hauríem d'esperar que aconsegueixi superar els màxims que va dibuixar al mes de novembre passat als 1,6150 euros. Això suposaria una tornada a la senda alcista. Mentrestant, hauríem d'extremar la prudència", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía.

Pel que fa a Meliá Hotels, les pujades d'aquest 2023 li han permès superar la resistència del curt termini que presentava als 4,71 euros, fins a assolir durant aquesta segona jornada borsària de l'any els 4,82 euros.

"Sembla que intenta reprendre el rebot iniciat a mitjans d'octubre. És important que aconsegueixi superar la resistència dels 5,28 euros. Això estendria les pujades, cosa que podria portar la companyia fins al voltant dels 5,90 euros, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions", afirma Nuez. Tot i això, per a l'expert "a hores d'ara no creiem que sigui un valor pel qual ens hauríem d'interessar".

contador