ep grifols preve destinar 1400 millonesinversiones productivas2022
EUROPA PRESS

Renta 4 publica un informe sobre Grifols aquest dijous en què retalla amb força el preu objectiu de la farmacèutica fins als 19 euros des dels 26,2 euros, alhora que reitera el seu consell de sobreponderar.

  • 8,34€
  • 3,12%
  • 5,89€
  • 3,15%

"Reduïm el nostre preu objectiu, en considerar una recuperació de la rendibilitat més lenta del que inicialment estava previst, i la integració de Biotest, que a curt termini imprimirà pressió en marges. No obstant, seguim identificant un important potencial, per la qual cosa reiterem sobreponderar', precisa.

La companyia subratlla que la cotització de Grifols, a nivells mínims dels darrers 10 anys, "està cotitzant un escenari d'estrès financer que passaria per la necessitat d'acudir a una ampliació de capital amb l'objectiu de reduir l'engrandit palanquejament".

Segons Álvaro Arístegui, analista de Renta 4, en el cas de consolidar-se la recuperació del negoci, tal com el Consell d'Administració ha posat de manifest, Grifols podria esperar "millors moments" per afrontar la reestructuració del balanç.

Després d'emetre un comunicat reiterant el seu convenciment en la recuperació dels resultats i la seva solvència financera, la companyia ha nomenat un nou president executiu, Steven F. Mayer, amb dilatada experiència al sector de capital privat i, per tant, en processos d'M&A i reestructuració de balanços. Renta 4 interpreta aquest nomenament com a "un pas endavant en la professionalització de la companyia amb l'objectiu de calmar els mercats".

D'altra banda, aquests analistes assenyalen que el desenvolupament de la 'pipeline' de Biotest (69,7% del capital), principalment les proteïnes plasmàtiques IgM, fibrinogen i Cytotect, tots ells en fase III de desenvolupament clínic, suposarà un "important salt qualitatiu" en els resultats en impulsar els ingressos (a partir del 2024), però també els marges, atesa la marginalitat dels ingressos addicionals sense necessitat d'elevar els costos en la mateixa proporció.

Noticias relacionadas

contador