ep archivo   fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Grifols ha enviat aquest dilluns una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), recalcant la fortalesa de l'empresa i anunciant que vol millorar la freqüència i l'eficàcia de les comunicacions, cosa que el portarà a tornar a publicar informes de resultats trimestrals a partir del primer trimestre del 2023.

  • 8,35€
  • 3,26%
  • 5,91€
  • 3,50%

La companyia és un dels valors més baixistes de l'IBEX 35 des del començament d'any, pel fet que els inversors estan castigant el seu elevat endeutament, cosa que l'ha obligat a publicar aquest comunicat, en què es compromet a reduir el deute.

En aquest sentit, la farmacèutica ha reiterat "el compromís d'aquest Consell de reduir els nivells d'endeutament. El Consell està avaluant diverses alternatives estratègiques per assolir aquest objectiu, millorant alhora el flux de caixa de la companyia. El Consell també assenyala que el 31 d'agost del 2022 la companyia tenia efectiu i línies financeres no utilitzades per un total de més de 1.300 milions d'euros”.

"En totes les accions, el focus del Consell està en la creació de valor per a tots els accionistes", ha afegit el comunicat, enfocat a recuperar la confiança perduda del mercat.

L'empresa ha dit que està avançant "amb fermesa" en l'execució del seu pla estratègic de creixement i ha remarcat que "els fonamentals de la companyia continuen sent sòlids i robusts".

OBTENCIÓ DE PLASMA I NOUS FITXATGES

Al comunicat, Grifols ha afegit que "el desenvolupament dels principals projectes d'innovació de Biotest AG segueix avançant i, assumint que les dues noves proteïnes IgM i fibrinogen rebin l'aprovació reguladora i es comercialitzi amb èxit al mercat, s'espera que aquests productes contribueixin significativament al benefici operatiu de Grifols. Aquests projectes complementen els actuals projectes d'innovació de Grifols i contribueixen a la sòlida cartera de desenvolupament de productes de la companyia”.

D'altra banda, "el volum d'obtenció de plasma s'ha recuperat des dels mínims durant la pandèmia. Des del maig del 2022, el volum mensual d'obtenció de plasma ha estat superant el volum mitjà mensual del 2019. La companyia també està treballant activament a la reducció dels costos operatius, la millora contínua de les eficiències operatives, i en la recuperació dels nivells dels inventaris... Alhora, l'augment en el plasma recollit ha impulsat un augment en les vendes, la companyia estima que els ingressos a la segona meitat del 2022 creixin a doble dígit en comparació amb el segon semestre del 2021”.

A més, Grifols ha explicat que "l'acord estratègic per augmentar l'autosuficiència al Canadà reforça el posicionament de Grifols com a soci de referència en un model de col·laboració publicoprivada pioner al sector, que juntament amb el d'Egipte, es podria replicar en altres països-. També s'ha implementat la reorganització de la companyia i dels seus processos operatius claus, per facilitar una major agilitat i focalització a les unitats de negoci”.

Alhora, Grifols ha afirmat que "segueix atraient talent altament qualificat, i s'espera que dos nous executius de reconeguda trajectòria internacional s'incorporin properament a la companyia per dirigir les unitats de negoci de Biopharma i Plasma Procurement. En breu se'n donaran més detalls".

Noticias relacionadas

contador