ep archivo   fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

"Esperem que les especulacions i el soroll en relació amb Grifols es mantingui fins que la companyia concreti les alternatives estratègiques que estudia per reduir-ne l'endeutament", assenyalen aquest dimecres els experts de Banc Sabadell, en relació amb la possible entrada d'un fons de capital risc a l'accionariat de la farmacèutica catalana.

  • 5,96€
  • -3,17%

Segons els seus càlculs, una injecció de capital de 2.000 milions d'euros permetria al grup reduir el seu endeutament fins a 5 vegades el deute financer net/Ebitda al tancament del 2022. "No obstant", afegeixen, "als nivells de cotització actuals, tindria un important efecte dilutiu" per als actuals accionistes.

Segons la valoració, i "assumint un descompte del -10%, l'operació tindria un impacte negatiu del -18% sobre el nostre preu objectiu, que es reduirà fins a nivells de 22 euros" per acció des dels anteriors 27 euros, però molt per sobre del preu actual de mercat (9 euros).

Si el fons hi prengués una participació del 26%, no es veuria obligat a llançar una OPA, però la resta dels accionistes (Família Grífols 36%; CRMC 5%, Blackrock 4,5%, Júpiter 3%) “tindrien una dilució del 26%".

"Pel costat positiu", conclouen, "l'ampliació aportaria estabilitat financera a curt termini i, sobretot, hauria de canviar el sentiment negatiu del mercat cap al valor després del mal comportament del valor l'any".

Noticias relacionadas

contador