acerinox portada1

Renta 4 preveu que Acerinox presentarà el proper 11 de maig uns "excel·lents resultats" que posaran les bases "per tancar el primer semestre amb resultats històrics". Davant d'això, l'entitat eleva lleugerament el preu objectiu de la companyia, des dels 19,3 euros fins als 19,7 euros per acció, amb una recomanació de sobreponderar.

  • 10,14€
  • 1,10%

Com detallen, seran uns "bons resultats esperats que confirmaran la nostra previsió d'un 2022 en què tornaran a superar les xifres rècord del 2021. Després d'aquests resultats, esperem revisió a l'alça de les estimacions del consens que, de moment, es troben molt per sota de les nostres estimacions".

Renta 4 estima que l'EBITDA trimestral se situarà als 373 milions d'euros, un 131,7% per sobre del mateix període de l'any passat, recolzat en els preus de partida més grans el 2022, els preus mitjans més grans en els contractes a llarg termini, i en un sòlid comportament de la demanda a tots els mercats. "No incloem a les nostres estimacions una possible revaloració d'inventaris per la pujada dels preus del níquel", apunten.

En termes de deute net, anticipen un lleuger augment, fins als 615 milions d'euros, enfront dels 578 milions de tancament del 2021, per compres més grans de níquel.

Per mercat, a Europa esperen uns bons resultats, amb marges de doble dígit, gràcies als majors preus de venda, principalment els relatius a contractes a llarg termini; un comportament positiu de la demanda, principalment dels sectors d'electrodomèstics i càtering; inventaris per sota de la mitjana històrica; i importacions controlades, encara que pujant lleugerament fins a nivells del 23%, però sense ser preocupants de moment en estar realitzant-se a preus similars/superiors als locals.

"Hem d'estar atents a comentaris relacionats amb l'impacte dels preus de l'energia i les aturades patides a la planta", afegeixen.

Als EUA preveuen una continuació dels bons resultats amb marges superiors al 20% recolzat en el bon comportament de la demanda, principalment dels sectors d'electrodomèstics i càtering; els inventaris per sota de la mitjana històrica; les importacions controlades, que han pujat lleugerament per falta de producte al mercat local, encara que a nivells de preus similars als del mercat local; i uns preus base que continuen sòlids, amb pujades noves des de principis d'any.

Noticias relacionadas

contador