ep archivo   sede de acerinox en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Credit Suisse ha millorat la recomanació d'Acerinox, passant de neutral a sobreponderar, alhora que ha elevat el preu objectiu de les seves accions, que ara valora als 17 euros enfront dels 12,6 euros anteriors.

  • 10,13€
  • -0,10%

Com detallen en un informe, "atesa la incertesa actual del mercat, preferim valors d'acer inoxidable amb un balanç saludable, menys palanquejament operatiu i exposició a Europa", i consideren que Acerinox n'és un exemple.

"El mercat està valorant una recessió permanent al mercat de l'acer inoxidable, cosa que creiem que és poc probable. Encara que esperem que els marges al sector de l'acer inoxidable a Europa assoleixin el seu punt màxim al primer semestre del 2022 i comencin a normalitzar-se a partir del segon semestre, creiem que les millores estructurals al sector, especialment des d'una perspectiva de balanç, s'han passat per alt o almenys no s'han reflectit en les accions, fins ara”, afegeixen.

Estimen que les importacions netes europees d'acer inoxidable acabat assoliran els 1,4 milions de tones el 2022 a causa de l'ampliació de les diferències de preus mundials de l'acer inoxidable abans de disminuir al voltant d'1,2 milions de tones a partir del 2023. "Si bé, Europa va registrar el consum d'acer inoxidable més alt de la seva història, millorant el 19% interanual el 2021, pronostiquem només un augment moderat de l'1% el 2022. És poc probable que es reposin les existències als elevats nivells de preus actuals i les mesures de protecció s'estan relaxant, atesa la rendibilitat que experimenta el sector”, diuen des de Credit Suisse.

Projecten un escenari recessiu també per al 2022, "mostrant que el balanç risc/benefici és més favorable per a Acerinox".

"A causa de la volatilitat en els preus de l'energia i les possibles interrupcions de la demanda després del conflicte a Ucraïna, executem diversos escenaris d'EBITDA. Acerinox obté la millor puntuació en aquests escenaris, ja que el grup té l'exposició més baixa a Europa". A més, creuen que “les accions inoxidables semblen tenir una valoració atractiva”.

"Encara que tenim una preferència per l'acer al carboni enfront de l'acer inoxidable, atesa la major exposició del sector de l'acer inoxidable als elevats preus de l'electricitat, creiem que la relació risc/recompensa encara té un valor atractiu per a les accions d'acer inoxidable", conclouen.

Noticias relacionadas

contador