ep archivo   repsol technology lab
REPSOL - Archivo

Renta 4 reitera la recomanació de sobreponderar Repsol i manté el preu objectiu als 18,9 euros per títol després de la publicació de resultats de la petroliera. "L'entorn haurà de donar suport a la cotització de la companyia durant l'any", indica Alfonso Batalla, analista de l'entitat. El programa de recompra d'accions i els marges de refinació són els aspectes més destacats pels experts, en uns comptes valorats com a “positius”.

  • 14,77€
  • 0,82%

Repsol va anunciar el seu objectiu d'amortitzar 50 milions d'accions pròpies, que suposen el 3,77% del capital, després de llançar un nou programa de recompra sobre 35 milions de títols, el 2,64% del capital que estima culminar abans del final del mes de juliol.

La notícia de la recompra ha decebut el mercat, perquè considera que l'entitat havia d'anunciar un programa que oscil·laria entre 70-90 milions d'accions per a l'any, però des de Renta 4 el veuen com a "positiu, per la prudència a l'hora de fer la recompra d'accions", destaca Batalla.

Els analistes d'RBC, per la seva banda, que estableixen el preu objectiu en 17 euros per acció i recomanen mantenir el valor, coincideixen que "el llançament d'una altra recompra d'accions és benvingut i està en línia amb la política de tornar el 25-30% de CFFO als accionistes".

El negoci d'upstream s'ha situat en línia amb allò esperat pels experts, mentre que els marges de refinació han agradat als experts en mostrar "fortalesa".

"Els avantatges del complex sistema de refinació de Repsol es van fer evidents el quart trimestre, culminant un any sòlid amb una prima de marge de refinació superior a qualsevol altre moment dels últims deu anys. L'entorn actual podria permetre que aquestes primes s'estenguin encara més a curt termini, i les nostres estimacions actualitzades intenten reflectir això", afirmen des d'RBC Capital Markets.

A Renta 4 també valoren com a "positiu, millor del que s'esperava" les dades aportades per la companyia.

Pel que fa al flux de caixa, Repsol preveu que es generin 8.000 milions d'euros el 2023 i es compromet a repartir el 30% del CFFO entre dividend i recompra d'accions.

En aquest sentit, els analistes posen l'èmfasi que la generació de caixa inclou l'impacte negatiu de 450 milions d'euros per l'impost a les energètiques fixat per l'executiu espanyol, i "que Repsol recorrerà", apunta Batalla.

"Al front d'impostos extraordinaris, l'expectativa de Repsol d'impostos addicionals de 450 milions d'euros va ser lleugerament millor que la nostra estimació (550 milions d'euros), i esperem una quantitat similar el 2024", subratllen a RBC Capital Markets.

Des de la compra d'inversió, que reiteren la seva recomanació de sobreponderar Repsol i mantenen el preu objectiu en 20 euros per acció, estimen "uns beneficis que augmenten el 2023 a mesura que eliminem els impostos sobre els guanys extraordinaris dels guanys ajustats, mentre que el CFFO pràcticament no ha canviat amb els pagaments d'impostos en efectiu al febrer/setembre d'aquest any”.

"Davant la conjuntura de marges de refinació elevats, amb unes matèries primeres normalitzant, Repsol serà capaç de generar 8.000 euros de flux de caixa el 2023, batent amb escreix els objectius fixats al pla estratègic, cosa que ens fa pensar que tard o d'hora hauran d'actualitzar els objectius fixats per a l'any 2025. Tot plegat, juntament amb les més que possibles noves recompres, ens fa pensar que l'entorn haurà de donar suport a la cotització de la companyia al llarg de l'any”, conclou Batalla.

Noticias relacionadas

contador