ep algunos de los nuevos trenes de ancho metrico de renfe en caf
Arnaitz Rubio - Europa Press

CAF ha obtingut un benefici net de 23 milions d'euros al primer trimestre de l'any, xifra que suposa un increment del 16% des dels 20 milions del mateix període de l'exercici anterior.

CAF

  • 34,10€
  • 0,29%

El resultat abans d'impostos també ha presentat una evolució favorable (+15%) per la millora del resultat financer, "que posa de manifest la contenció del cost financer per una banda i la gestió positiva dels excedents de tresoreria per l'altra".

Les vendes, per la seva banda, han augmentat un 6% durant el trimestre, fins a assolir els 1.008 milions, en comparació amb els 952 milions entre el gener i el març del 2023.

Per segments, els ingressos a la divisió Ferroviària s'han elevat un 11%, fins als 816 milions, mentre que a Autobusos s'han obtingut un descens del 10%, fins als 192 milions, per l'alt nombre d'unitats lliurades al primer trimestre de l'any 2023 amb l'objectiu de reducció del buffer existent.

La cartera de comandes ha disminuït lleument (-4%) com a resultat d'una execució superior a la contractació, si bé la companyia ha remarcat que les previsions són favorables per a la resta de l'exercici.

Al segment ferroviari, les principals contractacions fan referència al subministrament de trens de rodalies per a Qbuzz, la renovació de contractes de manteniment en diverses geografies i sistemes de senyalització.

A autobusos, ha destacat l'alta contractació d'autobusos zero emissions (autobusos elèctrics i d'hidrogen), que ha suposat el 91% del total d'autobusos contractats.

L'EBIT ha crescut més que les vendes (+9%) i ha registrat una lleugera progressió a l'alça de la rendibilitat i s'ha situat en 47 milions d'euros des dels 43 milions previs.

Tot això ha portat CAF a mantenir les perspectives de creixement, rendibilitat, caixa i sostenibilitat per a l'any 2024.

contador