huawei-au-nombre-des-entreprises-soutenues-par-l-armee-chinoise

El Comitè de Defensa Nacional del Parlament britànic ha assenyalat aquest dijous que hi ha proves clares que Huawei està en connivència amb la Xina i que és possible que el Regne Unit hagi de retirar tots els equips d'Huawei abans de la data que planejava originalment.

Existeix "clara evidència de connivència" entre Huawei i l'"aparell del Partit Comunista Xinès", afirma un nou informe dels legisladors del Regne Unit. "Els països occidentals han d'intensificar la seva unitat per a controlar i equilibrar el domini tecnològic de la Xina", ha dit la Comissió de Defensa Nacional, afegint que els desenvolupaments poden portar al Regne Unit a eliminar els equips Huawei de les xarxes 5G el 2025.

Els últims comentaris de Regne Unit sumen pressió a Huawei, que ha estat bloquejada en mercats clau com Austràlia i el Japó i enfronta una sèrie de sancions de Washington que tenen com a objectiu aïllar-la de tecnologies clau com els xips.

“Aquest informe no té credibilitat, ja que es basa en opinions més que en fets. Estem segurs que la gent veurà a través d'aquestes infundades acusacions de col·lusió i, en canvi, recordarà el que Huawei ha brindat al Regne Unit durant els últims 20 anys”, ha assegurat un portaveu d'Huawei a CNBC.

Noticias relacionadas

contador