ep archivo   grupo red electrica de espana en su sede de alcobendas
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Red Eléctrica i Iberdrola pateixen en borsa després de la visió negativa de Deutsche Bank sobre els dos valors, cosa que està relacionada amb el cop de destral del Govern a la retribució de les instal·lacions nuclears i hidroelèctriques anunciat fa uns dies.

  • 11,53€
  • -0,09%
  • 15,93€
  • -0,50%

En el cas d'Iberdrola, els analistes del banc alemany han retallat el seu consell de comprar a mantenir i el preu objectiu fins als 11,40 euros per acció des de 12 euros.

I en el cas de Red Eléctrica, han rebaixat la seva recomanació fins a vendre des de mantenir, tot i que han elevat la seva valoració fins als 15,80 euros des dels 15 euros.

En analitzar a Iberdrola, la companyia comenta que "la incertesa al voltant de l'impost espanyol a l'energia nuclear i hidroelèctrica, i la seva alta ràtio de preu benefici P/E (18x) (encara que en gran part està justificat), podria deixar les accions en un rang més limitat", de manera que "tàcticament" rebaixen el seu consell.

Encara que Deutsche Bank recorda que l'elèctrica basca mereix cotitzar amb una prima enfront del sector pel seu perfil superior de resultats, "la incertesa al mercat espanyol", la seva major font de beneficis, llastarà el seu comportament en borsa a curt termini.

RED ELÉCTRICA COTITZA CARA DESPRÉS DEL SEU REBOT

Sobre Red Eléctrica, aquests analistes destaquen que "sembla estar ben posicionada per a les tendències de descarbonització a llarg termini i el creixement de la seva base d'actius s'hauria d'accelerar gradualment".

Tot i això, afegeixen que "una dura normativa de revisió i peculiaritats al voltant del seu marc regulador impliquen un creixement molt limitat del RAB (base regulada d'actius en anglès) fins a mitjans de la dècada de 2020", cosa que generarà una "caiguda dels guanys".

A més, el seu règim regulador el deixa menys protegit contra la inflació que altres empreses del sector de companyies de serveis públics. Finalment, assenyalen que després del fort rebot que ha protagonitzat el valor des de mínims, "cotitza car en el context del sector".

Noticias relacionadas

contador