ep archivo  torres electricas 20210921080404
EUROPA PRESS - Archivo

Hi ha aspectes positius en el sector energètic europeu, segons RBC, que van des de l'acceleració de la inversió a l'avenç de la transició energètica. Tot i això, l'augment dels tipus d'interès, la competència, la pressió sobre els rendiments dels bons i el risc polític són aspectes negatius que cal vigilar. És per això que des de l'entitat han actualitzat les valoracions respecte a les accions europees, incloent-hi les espanyoles.

 • 181,60€
 • 0,78%
 • 36,70€
 • 3,26%
 • 21,41€
 • 0,33%
 • 10,77€
 • -1,10%
 • 27,52€
 • -0,51%
 • 19,51€
 • -0,61%

És el cas d'Acciona Energía, una de les favorites dels analistes. És per això que recomanen sobreponderar l'acció i han elevat el seu preu objectiu fins als 39 euros per acció des dels 38. El període de bloqueig acaba d'expirar, i això solucionaria el problema de la baixa liquiditat de les accions d'Acciona Energía", destaquen aquests experts.

Es fixen, sobretot, en l'exposició positiva de la companyia cap als alts preus de l'electricitat a Espanya. "Dels 10TWh de producció d'Acciona Energía a Espanya, la companyia té un 50% amb exposició comercial que sol cobrir anualment de forma contínua. El 2021, Acciona Energía va cobrir al voltant de 4TWh de la seva exposició comercial a un preu lleugerament superior a 50 euros /MWh", destaquen a l'informe.

Comparen aquesta situació amb l'actual, en què té 3TWh coberts a uns 100 euros/MWh, per sobre dels preus de l'any anterior.

"Incloem una part d'aquest guany a la nostra previsió d'EBITDA de 1.200 milions d'euros per al 2022, però creiem que els 1.140 milions d'euros del consens no recullen aquest aspecte positiu", estimen.

Això sí, alerten sobre els retards a les plantes fotovoltaiques dels Estats Units i Austràlia, que poden fer que no es compleixi els objectius d'instal·lació, cosa que es pot compensar a mitjà termini en afegir a la cartera projectes ja madurs.

IBERDROLA I RED ELÉCTRICA

A l'informe també destaquen Iberdrola, ja que mantenen el seu consell de sobreponderar i li atorguen un preu objectiu de 12 euros per acció, enfront dels 11.50 euros de l'anterior revisió. Sostenen que el descompte basat en el mix del negoci s'ha ampliat i que la seva generació de baix cost marginal és cada vegada més rendible a l'actual escenari de primes energètiques. Així mateix, preveuen una probable acceleració de les renovables i de la capacitat instal·lada al mar.

Sobre Red Eléctrica, mantenen el títol a sobreponderar i eleven el preu objectiu fins als 20 euros per acció des dels 18 euros. "El final de la retribució dels actius anteriors al 1998 el 2024 farà que REE es converteixi en una empresa regulada molt jove. Al nostre parer, això es traduirà en un fort creixement de la base d'actius regulats a mitjà termini gràcies al seu menor depreciació; i a llarg termini per la substitució dels actius anteriors al 1998", argumenten.

ENAGÁS

A l'altra banda, hi ha títols com Enagás. Mantenen la recomanació d'infraponderar amb un preu objectiu de 16,50 euros l'acció. Creuen que té una prima RAB (base d'actius regulats) al negoci de transport de gas "excessiva", en un moment en què aquest indicador és decreixent per a la companyia. Així, indiquen que "hi ha un desajust creixent i també un augment del perfil de risc de l'empresa a la part dels ingressos no regulats".

També es fixen en el negoci al Perú, on les perspectives no milloren, amb els arbitratges per repatriar els dividends de TGP i Coga. Així mateix, afirmen que l'augment de la quota d'ingressos no regulats augmenta el perfil de risc de la companyia.

NATURGY

Així mateix, també inclouen entre les menys recomanables Naturgy, amb una qualificació també d'infraponderar i un preu objectiu de 20 euros per acció. "Creiem que els marges de gas de Naturgy es veuran reduïts als propers trimestres a causa del ràpid augment dels costos d'aprovisionament i de les vendes realitzades fa temps a preus molt més baixos", argumenten des d'RBC.

Sostenen que a Espanya el mercat del gas no té bona pinta a causa de la limitació de tarifes regulades. També esperen una forta correcció del títol quan s'acordi la composició del Consell d'Administració de la companyia i se signi la 'pau' amb el fons australià IMF.

Noticias relacionadas

contador