ep archivo   edificio de la sede de iberdrola
Isabel Infantes - Europa Press - Archivo

Iberdrola, juntament amb Engie i RWE, ofereix una relació risc/recompensa "positiva", segons l'últim informe emès per Bank of America en què analitza la situació del sector energètic europeu, amb uns preus que s'han quadruplicat respecte al gener del 2021.

  • 11,57€
  • 0,96%

"Els preus majoristes del gas i l'electricitat a Europa van pujar a finals de desembre a partir de nivells ja elevats: el gas per entrega el 2022 ha pujat més d'un 400% respecte al gener de 2021 i els preus europeus de l'electricitat, impulsats pel gas, han pujat un 300% de mitjana, impulsats pel clima fred, les interrupcions nuclears a França i el menor flux de gas procedent de Rússia, que ha agreujat els nivells d'emmagatzematge estacional, ja molt baixos", comença afirmant l'escrit de l'entitat.

Això suposa, segons els càlculs de l'entitat, que les llars europees gastaran de mitjana uns 1.850 euros en electricitat i gas durant el 2022, en comparació amb els 1.200 euros del 2020.

Mentrestant, per als consumidors industrials estimen que l'increment serà del 70% el 2022 en l'electricitat i del 100% en el cas del gas.

"Continuem veient un risc alcista asimètric per als preus del gas a Europa durant aquest hivern i, potencialment, el proper estiu, a causa de la greu escassetat d'existències, ja que l'emmagatzematge europeu es troba actualment uns 15 punts percentuals per sota de la mitjana estacional dels darrers cinc anys", argumenten.

Veuen poc probable assolir els preus de principis de 2021 de nou. Fins i tot en aquest hipotètic escenari, sostenen que “ja seria massa tard” per evitar augments significatius dels costos que ja s'han bloquejat a través de les cobertures”.

En aquest context, per a les empreses opinen que hi ha un cert risc d'intervenció governamental i errors de cobertura i talls d'electricitat a curt termini. Tot i que estimen que aquest augment dels preus a llarg termini és positiu per als beneficis, ja que calculen que cada pujada d'un euro equival a una alça del 0,6% del benefici per acció, les mesures impulsades per abaratir els costos suposen un risc potencial de "pèrdues inesperades" si les cobertures s'afebleixen sota els moviments extrems.

Per tant, sostenen que tant Engie com RWE i Iberdrola tenen una relació risc/recompensa positiva.

Per a l'espanyola, situa el preu objectiu de 13,10 euros per acció. "El nostre WACC oscil·la entre el 4,1-7,6% per a les xarxes regulades i el 5,3-6,3% per a les renovables", afirmen.

Noticias relacionadas

contador