ep archivo - solaria
SOLARIA - Archivo

Què opinen els analistes dels resultats de Solaria? Reconeixen tenir dubtes sobre la capacitat d'instal·lació total, tant aquest any com a llarg termini, de la companyia, que recentment ha presentat els resultats del primer trimestre del 2022 i el pla de creixement. Igualment, creuen que els inversors se centraran en la capacitat de complir els objectius del 2023 de capacitat instal·lada.

  • 9,62€
  • 0,58%

"Solaria ha presentat uns resultats del primer trimestre del 2022 millors del que s'esperava", assenyala Barclays, que creu que "les seves noves ambicions estratègiques són l'estratègia de diversificació correcta, tant geogràficament com per tecnologia. Tot i això, els inversors se centraran en la capacitat de complir els objectius de 2023 de capacitat instal·lada de 2GW". Situen la recomanació a infraponderar, amb un preu objectiu de 17,7 euros.

Per part seva, Bankinter eleva el preu objectiu de Solaria, des dels 17 euros als 19,5 euros, amb un consell neutral. "Els creixements en vendes i beneficis són elevats i reflecteixen la contribució de les plantes solars posades en explotació recentment". Però "les vendes del primer trimestre del 2022 són inferiors al que s'esperava, l'EBITDA està en línia i el BNA és superior".

La companyia reformula el seu objectiu a 2.000 MW per a finals del 2022, "en línia amb la nostra estimació". A més dels 987 MW en explotació, té 1.070 MW en construcció i un pipeline de 4.143 MW. "El preu de venda d'energia cau en el primer trimestre del 2022 enfront del quart trimestre del 2021 malgrat l'efecte alcista que ha tingut la guerra a Ucraïna sobre el preu al pool elèctric", destaquen.

Des de Banc Sabadell consideren que "no hi ha dubte que les perspectives a llarg termini de les renovables són estupendes i més des que la UE s'ha adonat que necessita aconseguir la independència energètica. Si excloem de l'equació a l'energia nuclear, la solució passa per les renovables i més concret per l'SFV, que és una de les tecnologies més competitives actualment”.

Pel costat negatiu, "a curt termini els colls d'ampolla estan generant retards, cosa que comporta que es quedin curts de capacitat a instal·lar el 2022 enfront de les nostres estimacions (tot i que l'impacte en valoració és molt reduït en tractar-se només d'un any) i ens genera dubtes sobre la seva capacitat d'instal·lació total a llarg termini, sobretot per a aquells objectius amb un horitzó temporal més llarg com els del 2030 (molt dependents de millores regulatòries a Espanya com les comentades a Alemanya, però que no s'acaben donant)", destaquen.

Així, "tot i que revisarem estimacions, la manca de visibilitat a llarg termini i els retards a curt termini fan que vegem complicat assolir un potencial rellevant, sobretot si tenim en compte l'evolució recent del valor, sent en part el que explica la mala recepció" d'aquests objectius”. L'entitat fixa una recomanació de 'compra' i posa el preu objectiu de Solaria en revisió.

El primer trimestre del 2022, Solaria va tancar amb un benefici net de 20,5 milions d'euros. La dada suposa un augment de gairebé el doble (98%) del benefici respecte al mateix trimestre de l'any passat, quan la companyia va comunicar uns guanys de 10,36 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador