ep cartel de la empresa acciona colocado en una de sus oficinas de la capital en madrid espana
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

Els experts de Citi posen el focus en alguns títols del sector de les renovables espanyoles, com Acciona Energía, amb recomanació de compra; Acciona, neutral; i Solaria, vendre. Al darrer informe conclouen que es continuen decantant per les dues primeres malgrat que l'entorn de preus més alts de l'energia ha derivat en una alça de les valoracions en general de les accions d'aquest tipus.

  • 110,40€
  • -0,99%
  • 19,34€
  • -1,43%
  • 9,70€
  • -0,67%

D'una banda, augmenten el preu objectiu d'Acciona fins als 196 euros "per reflectir la valoració a preus de mercat dels actius cotitzats del grup", com ara Acciona Energía i Nordex. De fet, el hòlding ofereix un descompte del 2% sobre el valor net dels actius (NAV, per les sigles en anglès), una cosa "immerescuda", segons aquests analistes, a causa de la concentració d'actius i la dinàmica de fusions i adquisicions del grup.

"No obstant, pensem que aquest descompte limitat en comparació amb les seves homòlegs és també un reflex de l'escassa liquiditat d'Acciona Energía", expliquen.

De fet, sobre la filial del grup reiteren la recomanació de compra i eleven el preu objectiu a 40 euros per acció per reflectir uns preus de l'energia més alts i un euro més feble. "L'empremta global i la diversificació tecnològica haurien de permetre al grup captar les oportunitats de creixement de les energies renovables durant diverses dècades, reduint alhora el perfil de risc", argumenten.

A Citi també destaquen que el palanquejament inferior als parells, de 1,7x deute net/EBITDA estimat per al 2022 redueix l'exposició a la valoració als tipus. "El valor ofereix un atractiu rendiment del flux de caixa lliure del 9,6% abans de les despeses de desenvolupament", conclouen.

Malgrat tot, a Solaria no la veuen amb els mateixos ulls. "L'actual escassetat d'energia i els preus implícits de l'energia "més alts durant més temps" han impulsat les valoracions dels actius renovables. Solaria ha estat una de les empreses que millor s'ha comportat al sector (+59% des del 24 de febrer), però creiem que aquesta empresa dedicada exclusivament a l'energia solar podria no beneficiar-se en darrera instància de l'esperada acceleració del desenvolupament de les energies renovables”, sentencien.

Assenyalen que el mercat espanyol s'està acostant a la "saturació d'energia solar", per la qual cosa creuen que qualsevol instal·lació addicional es podria traduir en preus de l'energia solar més baixos.

Per tot això, a més de l'evolució dels preus, rebaixen fins a vendre els títols de Solaria i veuen valor en altres companyies, com Acciona Energía o Iberdrola, que tenen més diversificació. El preu objectiu el situen als 17,20 euros.

Noticias relacionadas

contador