ep la consejera delegada de bankinter maria dolores dancausa durante la presetacion de resultados de 20210204120804
BANKINTER

Bankinter donarà inici aquest dijous, 22 d'abril, a la temporada de resultats del primer trimestre de la banca espanyola. I ho farà després d'haver liderat els guanys dins de l'IBEX 35 durant la primera part de 2021, ja que les seves accions acumulen una pujada del 33% fins a la data. Aquestes són les principals claus que cal tenir en compte per als inversors.

  • 7,33€
  • 0,25%

Els analistes de Renta 4 anticipen un marge d'interessos durant el primer trimestre de 308 milions d'euros, similar al del mateix període del l'any passat. A més, esperen una pujada del 4% en el marge brut, fins als 453 milions; i una caiguda del 16% en el benefici atribuït, fins als 85 milions d'euros.

A més, les comissions netes pujaran un 3%, fins als 126 milions; i les dotacions a provisions augmentaran un 21%, fins als 125 milions. El benefici net, tenint en compte l'aportació de Línia Directa com a activitat discontinuada (45 milions d'euros), serà de 130 milions.

Aquests analistes esperen "estabilitat al marge d'interessos, que es compensaria amb un bon comportament de les comissions netes". No obstant això, afegeixen que "l'augment previst del 10% de les despeses d'explotació portaria a un marge net lleugerament en comparativa interanual".

A més, expliquen que "amb l'operació de Línia Directa en marxa, el calendari apunta el dia 29 d'abril com a data d'inici de cotització, no esperem novetats durant la conferència de resultats, on haurien de reiterar la guia ja anunciada per 2021".

Per la seva banda, els experts de Barclays anticipen un benefici net de 111 milions d'euros i assenyalen que el focus dels inversors estarà en l'evolució del marge d'interessos i en el cost del risc. La seva previsió és que el marge net pugi lleugerament fins als 312 milions i que les comissions avancin fins als 130 milions.

Sobre el cost del risc, esperen que se situï en 55 punts bàsics, després d'unes provisions creditícies de 97 milions d'euros, "per sota de la guia de 60 punts bàsics" anticipada per al conjunt de l'exercici. En aquest sentit, recorden que "durant el primer semestre del 2020, Bankinter va registrar provisions creditícies anticipades en funció de l'evolució de la deterioració de les previsions macroeconòmiques, cosa que no hauria de repetir-se el 2021".

Sobre Línia Directa, destaquen que Bankinter mantindrà una participació en el capital del 17,4%, per darrere del primer accionista, que serà Jaime Botín, amb un 19,1% a través de la seva societat Cartival.

En la seva opinió, l'asseguradora compta amb "un sòlid negoci" centrat en l'automòbil i vol créixer en llar i salut, amb l'objectiu d'aconseguir un ROE mínim del 25% i un 'pay out' del 70% sobre els seus dividends, per la qual cosa"oferiria una rendibilitat per dividend del 6% als accionistes, incloent-hi Bankinter, cosa que considerem positiu".

Fa uns dies, Bolsamanía va publicar les raons que havien portat Iván Martín, director d'Inversions de Magallanes Value Investors, a incloure Bankinter a la seva cartera. Segons la seva valoració, és "possiblement la millor franquícia bancària a Espanya, per rendibilitat, per eficiència i satisfacció a client. Amb poc més 500 oficines a Espanya i una mica menys de 5.000 empleats, és l'única entitat que no s'ha vist immersa en un procés de tancament de capacitat com la resta dels competidors".

"A més", ha valorat, "malgrat viure en un entorn de tipus d'interès baixos, ha estat capaç de generar unes decents taxes de rendibilitat sobre recursos propis".

Noticias relacionadas

contador