bancos ibex
Alberto Sánchez

"Excepte BBVA, que és el que ofereix un aspecte tècnic més fluix, els altres bancs de l'IBEX estan dins dels valors de l'índex que millors perspectives tècniques mostren per a les pròximes setmanes". Així de contundent es mostra César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch, en repassar l'aspecte tècnic de les entitats financeres del selectiu espanyol, que comencen a publicar resultats des d'aquest dijous, amb Bankinter. Això sí, matisa que totes elles "han de confirmar un senyal d'entrada" abans de decidir prendre-hi posicions.

  • 1,50€
  • 4,09%
  • 4,54€
  • 2,86%
  • 7,28€
  • 5,30%
  • 10,42€
  • 1,96%
  • 4,82€
  • 2,77%

Després dels comptes del 'banc taronja', es coneixeran els de Santander (dimecres que ve, 28 d'abril), les de BBVA i Sabadell (divendres, 30 d'abril), i les de CaixaBank (el 6 de maig). Sembla que els experts aposten per unes xifres una mica millors, en què el marge d'interessos seguirà pressionat, però en les quals baixaran les provisions i la morositat serà continguda.

"No descartem que els resultats puguin actuar com a catalitzador per a les cotitzacions"

"No descartem que els resultats puguin actuar com a catalitzador per a les cotitzacions, mentre que es confirmi la menor pressió esperada en provisions, la caiguda de despeses d'explotació i una guia enfocada a la recuperació gradual dels ingressos segons anem avançant durant el any, incloent-hi els volums", anticipen els analistes de Renta 4.

DE BBVA A CAIXABANK

BBVA. Ofereix el pitjor aspecte tècnic d'entre els bancs de l'IBEX, segons César Nuez, a causa del buit baixista que es va deixar el passat dia 22 de març (-7,7%) per l'enfonsament de la lira turca (està exposat al país amb Garanti). Segons aquest expert, mentre es mantingui per sota dels 4,68 euros no veurem una millora en el seu aspecte tècnic. No obstant això, recorda que manté una clara tendència alcista des de finals de l'any passat. "A dia d'avui jo no hi prendria posicions", conclou.

n200421bbva
Gràfic diari de BBVA.

Bankinter. El seu gràfic és favorable. L'entitat fa a prop de dos mesos que s'està movent en una banda lateral i el més probable és que acabem veient la superació dels màxims anuals que va dibuixar al final del passat mes de març als 6,06 euros, augura Nuez. "És un valor que cal tenir molt en compte perquè, quan aconsegueixi trencar aquests preus, podríem veure unes pujades fins al nivell dels 6,5 euros", explica.

n200421bankinter
Gràfic diari de Bankinter.

Santander. Està molt bé també tècnicament. Des de fa dos mesos que s'està movent en una banda lateral molt comprimida. Segons aquest analista, el més normal és que sigui una figura de continuació alcista. Si bé, per confirmar-se aquest moviment a l'alça, hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 3,0680 euros, que són els màxims anuals.

n200421santander
Gràfic diari de Santander.

Sabadell. Es troba donant forma a una figura de continuació alcista després del moviment lateral de les últimes setmanes, un cop superada la resistència dels 0,45 euros (tot i la forta caiguda d'aquest dimarts, va aconseguir respectar aquests nivells). "Seria molt bo per al seu aspecte tècnic que aconseguís tancar per sobre dels màxims anuals que va dibuixar al març als 0,5020 euros. M'agrada, però esperaria per entrar que trenqui aquest nivell. Té molt bon aspecte", apunta Nuez.

n200421sabadell
Gràfic diari de Sabadell.

CaixaBank. Està "molt bé" tècnicament després d'aconseguir superar al final del passat mes de febrer la resistència clau dels 2,38 euros. Des de llavors el valor s'ha estat movent en un moviment lateral que "sembla que té moltes possibilitats d'acabar definint-se a l'alça". Segons l'opinió d'aquest expert, CaixaBank és "un títol que cal tenir molt en compte durant les properes sessions perquè un tancament per sobre dels 2,70 euros ens faria pensar en el començament d'un nou impuls alcista que podria portar el banc fins al nivell dels 2,83 euros".

n200421caixabank
Gràfic diari de CaixaBank.

Noticias relacionadas

contador