• La constructora basca Ondobide n’és el quart amb el 3,82% de la immobiliària
  • El president Félix Abánades controla una participació del 24%
ep felix abanades

El banc suís Julius Baer ha entrat en Quabit Immobiliària en prendre una participació del 5,92% en el seu capital social en el marc de l'última ampliació de capital realitzada per la companyia.

  • 0,40€
  • -1,48%

L'entitat financera se suma així a Francisco García Paramés i la constructora basca Ondobide com a nou accionista de l'empresa, el control de la qual manté el seu president i primer accionista, Félix Abánades.

En el cas de Julius Baer, ​​l'entitat, a través de la seva empresa Kairos, compta amb un paquet de 6,55 milions d'accions de Quabit, representatives del 5,922% del seu capital, segons consta als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquest percentatge presenta un valor d'uns 14 milions d'euros en funció dels actuals preus de mercat.

El banc s'erigeix ​​així en segon màxim accionista de Quabit després d’Abánades, encara que el president ha diluït la seva participació fins al 24% a conseqüència de l'ampliació.

De la seva banda, García Paramés n’és tercer soci amb un 4,93% del seu capital i la constructora basca Ondobide, el quart amb el 3,82% de la immobiliària amb que es va fer durant aquesta ampliació.

Aquests nous accionistes s'han posicionat en el capital de Quabit en el marc de l'ampliació de capital accelerada que va llançar el passat 19 de desembre, precisament per tal d'obrir el seu accionariat a nous socis.

"RECONEIXEMENT" Al PLA DE CREIXEMENT

Després del tancament d'aquesta operació, el president de la immobiliària ha destacat en un comunicat el "reconeixement" que suposa l'entrada de nous inversors amb perfil financer per "l'estratègia de creixement de la companyia i la seva gestió".

La immobiliària va realitzar aquesta ampliació i va donar entrada a aquests nous accionistes després de donar cabuda també a socis minoritaris mitjançant una cascada d'ampliacions de capital no dineràries amb les quals va escometre mitja dotzena d'operacions de bescanvi de sòls per accions.

Així mateix, Quabit va tancar aquesta operació després que l'empresa hagi revisat a l'alça els objectius del seu pla estratègic, de manera que preveu promoure 7.880 nous habitatges fins a 2022, davant de les 4.100 inicialment estimades.

Noticias relacionadas

contador