ep sucursal banco popular

Als perits designats pel Banc d'Espanya en el cas Popular els falta informació. En una carta remesa al Jutjat d'Instrucció número 4 de Madrid demanen que es reclami a Popular, ara Santander, la informació completa de l'ampliació de capital de 2016. En aquesta documentació s'han d'incloure els càlculs que l'entitat va realitzar per determinar el seu nivell de solvència durant el quart trimestre d'aquest any.

  • 4,09£
  • -0,24%

Els pèrits judicials Santiago Ruiz-Clavijo Ruiz i Pablo Hernández Romeo han presentat un escrit davant del Jutjat el seu titular del qual és Fernando Andreu en el qual demanen "al més aviat possible" la remissió de tota la documentació del projecte de l'ampliació de capital de 2016 , conegut sota el nom de Sky. El banc ha d'identificar quina informació es va presentar al comitè de direcció, a la comissió de Riscos, a la d'Auditoria i al consell d'administració.

A més, demanen el detall dels càlculs que va fer el banc per arribar a l'objectiu de solvència de l'ampliació de capital, que va ser del 10,8% CET1 fully loaded durant el quart trimestre del 2016. Santander ha de proporcionar als perits aquesta informació separada en el cas que no l’inclogui entre la documentació de l'ampliació de capital.

Aquesta operació centra les investigacions de la causa penal, que està dividida en dues peces. La primera està dedicada íntegrament a l'ampliació de capital de 2016, escomesa durant el mandat de Ángel Ron, mentre que la segona estudia la publicació d'informacions suposadament falses per minar el preu de l'acció ja sota la presidència d'Emilio Saracho.

Noticias relacionadas

contador