elke konig
Bundesverband Deutscher Banken-Flickr

A poc a poc es va desclassificant la informació sobre la caiguda de Popular. La Junta Única de Resolució (JUR) ara haurà de fer públiques dades que de moment no ha donat a conèixer, com els moviments de sortides de dipòsits de l'entitat que van protagonitzar, entre d'altres, algunes administracions públiques.

El Panell de Recursos de l'organisme que presideix Elke König considera que les parts censurades de l'informe de valoració de Deloitte publicat el febrer ho fan "inintel·ligible", de manera que insta la JUR a donar a conèixer algunes dades de rellevància. A més de les fuites de dipòsits, s'hauran de publicar alguns ajustos de la valoració del banc, informació sobre la capacitat d'absorbir pèrdues de Popular i informació sobre l'escenari de concurs de creditors.

Aquesta última qüestió té a veure amb el tercer dels informes que Deloitte va realitzar en relació amb Popular. La JUR va comunicar que publicaria aquest document, que ha de dilucidar si els afectats per la resolució haurien resultat menys perjudicats si s'hagués produït un concurs de creditors, a partir de mitjans de juliol.

A més d'aquesta informació, l'autoritat europea ha de donar a conèixer alguns informes interns sobre passius de l'entitat. El Panell considera que l'escenari actual és diferent al de fa un any, de manera que, si es tracta d'informació sensible per al banc i per al seu actual propietari, Santander, aquestes entitats no es veurien afectades en la mateixa mesura que ho haurien estat fa un any, segons expliquen des del despatx B. Cremades i Associats.

DADES SOBRE LA VENDA PRIVADA

La JUR també haurà de publicar informació sobre el procés de venda privada que Popular, amb Emilio Saracho als comandaments, va posar en marxa poc abans de la seva resolució. Van ser diversos competidors els que es van interessar per comprar Popular, si bé cap va arribar a materialitzar-ne una oferta. En tot cas, amb aquesta publicació es podria donar a conèixer alguna oferta que no hagi transcendit de moment.

Segons Bernardo Cremades Jr., és "positiu" que s'obligui a la JUR a donar a conèixer aquesta informació, tot i que es podria haver anat més enllà en la transparència. Tot i haver de publicar tota aquesta documentació, la JUR no estarà obligada a publicar la informació sobre la línia de liquiditat d'emergència (ELA) que Popular va sol·licitar, un punt "fonamental". "És un punt del qual li tenen por, perquè es van negar a concedir la liquiditat", afegeix.

Noticias relacionadas

contador