• Popular estima que aquest procés de relleu en la presidència "conclogui en el primer trimestre de 2017"
  • Aquest canvi en la presidència podria propiciar una fusió de Popular amb una altra entitat
angel ron popular

Banco Popular es dispara un 7% en borsa (ha arribat a pujar un 10% a primera hora), fins als 0,909 euros. El banc ha comunicat el relleu del seu actual president, Ángel Ron, per Emilio Saracho.

  • 0,32€
  • 0,00%

Popular ha explicat, en un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha convocat una reunió extraordinària del Consell d'Administració per celebrar en el matí d'aquest dijous amb l'únic punt en l'ordre del dia relatiu a l'obertura del procés de successió del seu president, Ángel Ron.

"A proposta unànime de la Comissió de Nomenaments, Govern i Responsabilitat Corporativa, es preveu que el Consell aprovi per unanimitat proposar a la Junta General d'Accionistes la designació de don Emilio Saracho Rodríguez de Torres com a conseller i President del Consell d'Administració, amb el caràcter de conseller executiu", assenyala Banc Popular en el fet rellevant.

Aquest relleu en la direcció del banc podria propiciar una operació de fusió. A la primavera ja es va especular amb un acord entre Banc Popular i Banc Sabadell

Popular ha dit que estima que aquest procés de relleu en la presidència "conclogui en el primer trimestre de 2017" i que informarà dels acords adoptats després del Consell.

UN RELLEU QUE ANTICIPA UNA FUSIÓ?

Expansión avançava aquest dimarts que Emilio Saracho, vicepresident mundial de JP Morgan, era la persona que estaven temptejant els membres del Consell de Popular que volien rellevar a Ángel Ron. Aquest grup d'accionistes estaria encapçalat per Antonio del Valle, principal accionista privat de Popular i que, a la primavera, va participar en reunions al costat de Jaime Gilinski, en aquells dies principal accionista de Banc Sabadell, de cara a una possible fusió de tots dos bancs. L'operació no va tirar endavant però aquest relleu en la direcció del banc podria propiciar una operació en aquest sentit. Expansión publica aquest dijous en portada que Popular està explorant la seva fusió i que s'hauria reunit amb altres entitats financeres espanyoles de cara a arribar a un acord. Entre aquestes entitats, assenyala el periòdic, estaria BBVA, que puja un 0,9% en borsa ara. "Una operació corporativa d'aquest tipus seria ben vista pels consellers crítics amb la gestió de Ron", avançava aquest matí el diari abans de conèixer-se la notícia del relleu del president del Popular.

Des que Ángel Ron va arribar a la presidència de Banc Popular el banc ha perdut un 95% en borsa. El Consell d'Administració del passat 23 de novembre ja es va celebrar enmig de les especulacions sobre la sortida d'Ángel Ron també per les informacions que, respecte a aquest aspecte, publicava Expansión. Després d'aquesta trobada, el banc va publicar un breu comunicat, que alguns van interpretar que reflectia el respatller del Consell a Ron i que deia que "El Consell es manté unit per impulsar el pla de negoci anunciat al mercat", No obstant això, el propi banc va declarar a Bolsamanía aquest dia que l'assumpte de la sortida de Ron no estava "sobre la taula" en aquesta reunió del Consell i Expansió remarcava que no s'havia tractat aquest tema en absolut en la trobada i que el comunicat simplement recollia el suport del Consell als plans del banc i no a Ángel Ron.

El desplom de Popular d'aquest dilluns -el banc es va deixar un 8%- va reavivar les especulacions sobre la sortida de Ron de la presidència. Expansió publicava aquest dimarts que membres del Consell afins i no afins a Ron s'havien reunit per tractar la seva sortida i que aquests últims fins i tot s'havien reunit amb autoritats econòmiques per manifestar-los la seva intenció de rellevar a Ángel Ron.

Analistes consultats per Bolsamanía afirmaven aquesta setmana, sobre la possibilitat d'una sortida de Ron, que aquesta "demostraria que el banc realment es preocupa per l'accionista". Salvant les distàncies, aquests analistes comparaven la situació de Popular amb la de Bankia i remarcaven que no només s'hauria de substituir a Ángel Ron sinó a tota la seva cúpula directiva com es va fer amb l'entitat nacionalitzada. "Ningú et garanteix que canviant al president vagin a millorar les coses però, com menys, és un pas cap a davant", recalcaven.

Les pujades de Popular d'aquest dijous se sumen a les alces del 5% que va registrar en la passada jornada.

contador