ep entrada a la sede de pharmamar
Ricardo Rubio - Europa Press

PharmaMar rebota per fi a la borsa aquest dijous després de perdre entre el dilluns i el dimecres al voltant d'un 20%. La companyia ha tancat amb un avanç del 2,22%, fins als 110,70 euros.

  • 28,96€
  • 0,49%

Divendres passat, PharmaMar va anunciar resultats positius del seu assaig Aplicov-PC amb Aplidin (plitidepsina) per al tractament de pacients adults amb Covid-19 que requereixen ingrés hospitalari. La notícia, clarament favorable, va desencadenar un efecte contrari a l'esperat i, des d'aquest dia, els descensos s'han anat succeint en la companyia una jornada després d'una altra.

El dilluns PharmaMar va presentar aquests resultats sobre Aplicov a l'Hospital de la Princesa a Madrid, on va rebre les lloances del Conseller de Sanitat de la comunitat, Enrique Ruiz Escudero. Malgrat això, l'empresa va registrar fortes caigudes, igual que va succeir el dimarts i ahir dimecres. Al mateix temps, es va saber que el fons Great Point Partners ha augmentat la seva posició baixista a la biotecnològica del 0,53% al 0,62%.

Les caigudes d'aquests tres dies només són una gota en l'oceà alcista de la companyia. Aquest any PharmaMar ha pujat un 160% i és el millor valor de l'Ibex seguit de Solaria, que es revaloritza un 140%.

MOLT MÉS QUE APLICOV

Aquesta setmana, Bolsamanía publicava les opinions d'un expert que cobreix PharmaMar, que explica que s'està magnificant l'impacte que realment tindrà Aplicov en els comptes de la companyia. Encara que no resta valor als bons resultats de l'assaig, té dubtes sobre si aquest tractament contra el Covid realment li reportarà els centenars de milions que alguns anticipen donada la competència que existeix i atès que el tractament de PharmaMar és més car d'aplicar que d'altres.

Segons aquest analista, que té un consell de 'neutral' sobre l'empresa amb un preu objectiu per sota dels 100 euros, el catalitzador positiu continuarà sent el seu fàrmac contra el càncer de pulmó microcític metastàsic Zepzelca.

Sobre Zepzelca, l'expert explica que un fet recent podria servir de revulsiu a la borsa: la NCNN (National Comprehensive Cancer Network, una aliança de 30 centres oncològics als Estats Units) ha recomanant l'ús de Zepzelca per al tractament de càncer de pulmó de cèl·lula petita en segona línia. "Això farà que la quota de mercat (del fàrmac) augmenti i té un potencial més elevat per a PharmaMar que l'Aplicov", apunta, al mateix temps que anticipa una aprovació definitiva de Zepzelca "sense problemes" després de la seva aprovació provisional.

Noticias relacionadas

contador