pharmamar portada farmacos

PharmaMar ha presentat aquest dilluns, amb un desplegament sense precedents des de l'Hospital Universitari de la Princesa de Madrid, els resultats que ja va avançar el divendres del seu assaig Aplicov, per a l'ús del Aplidin (plitidepsina) per al tractament de pacients adults amb Covid-19 que requereixen ingrés hospitalari.

Divendres passat la companyia va anunciar que s'havien aconseguit els objectius primari de seguretat i secundari d'eficàcia, i aquest dilluns els doctors presents a l'acte (José Jimeno, Pedro Landero, José Barberán i Vicente Estrada) han ratificat aquests bons resultats i han afirmat que ja està tot preparat per a la fase III.

"Fase III, fase III, fase III. Tot està llest per a la fase III (de l'assaig) i estem ja preparats per a discutir amb les agències reguladores perquè l'estudi es posi en marxa al més aviat possible. No concebo que la fase III no validi els resultats que hem observat", ha afirmat categòric el doctor José Jimeno.

El Conseller de Sanitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, que ha presentat l'acte al costat del director gerent de l'hospital, Fidel Illana, ha lloat la tasca de PharmaMar i ha remarcat que sigui una companyia madrilenya la que estigui duent a terme aquesta recerca. "Professionals com vosaltres són els que permeten que el nostre sistema sanitari continuï en la senda del progrés, perquè no hi ha progrés si no hi ha innovació", ha afirmat. "Els resultats de l'Aplicov ens conviden a somiar en un futur no gaire llunyà amb un tractament eficaç contra la malaltia", ha afegit.

Tretze hospitals públics i privats han participat en l'assaig Aplicov de PharmaMar. Els metges presents a l'acte han posat l'accent sobre el fet que els resultats "són enormement prometedors", subratllant l'absència d'efectes secundaris. "No s'han vist efectes secundaris. És un fàrmac que té un aspecte enormement prometedor. Les dades preliminars són molt esperançadores", ha indicat el doctor Vicente Estrada.

Els doctors han insistit que la fase III és "molt factible", i han explicat que en l'assaig hi han participat tot l'elenc de pacients que es pot trobar en aquesta malaltia -des dels que no presenten gairebé símptomes fins a aquells que estan pitjor-, i l'evolució ha estat "magnífica" en tots ells. "Cap pacient no ha mort, tots pràcticament han estat donats d'alta i els efectes secundaris s'han controlat. Estem davant un fàrmac molt prometedor, el primer que podria tenir activitat antiviral, que podria utilitzar-se per a la fase precoç i que podria prevenir l'efecte inflamatori", ha remarcat José Barberán.

Noticias relacionadas

contador