ep economia- pharmamarimpulsa68 en bolsael exitola lubinectedinacancerpulmon microcitico
PHARMAMAR - Archivo

El president de PharmaMar, José María Fernández, ha anunciat aquest dimarts que la companyia està investigant l'ús del seu compost Aplidin contra el coronavirus.

  • 31,14€
  • 0,71%

"Pensem que l'Aplidin funcionarà, però hem de fer la recerca. Estem passant mostres d'Aplidin a uns laboratoris especialitzats per a testar aquesta hipòtesi", ha explicat.

El president de PharmaMar ha dit que esperen els resultats "en setmanes, abans d'un mes". En cas d'un resultat positiu, s'adreçaran al regulador per demanar un 'fast track' (registre ràpid) per a l'ús d'aquest fàrmac contra el Covid-19.

El màxim responsable de la biofarmacèutica ha afegit que esperen que l'Aplidin passi a formar part del "arsenal per combatre el coronavirus". "Les nostres expectatives són altes", ha afirmat.

El 'fast track' se sol·licitaria a l'EMA (Agència Europea del Medicament) i a la FDA (Administració d'Aliments i Medicaments dels EUA). Cal recordar que l'EMA va rebutjar en el seu moment la sol·licitud de PharmaMar per comercialitzar Aplidin a Europa, un cop molt fort per a PharmaMar, que li va causar importantíssimes caigudes a la borsa. El president de PharmaMar ha recalcat aquest dimarts que no van comprendre en aquell moment aquesta decisió, i que segueixen sense entendre-la.

KIT PER AL CORONAVIRUS

PharmaMar ha avançat, a més, que espera que el kit que està desenvolupant la seva filial Genomica per detectar el coronavirus estigui llest abans d'un mes.

"Amb aquesta tecnologia, Genomica podria distribuir kits fins a 30 països", ha assenyalat l'empresa, que ha explicat que ja té encàrrecs de diferents països.

PharmaMar acumula una pujada des de principis de l'any del 13% en borsa (avui està avançant un 5% més). La companyia va ser la millor de tot el mercat espanyol al 2019, amb alces de més del 200%, i en aquests dos mesos s'ha vist impulsada per diferents notícies positives i també per la situació de crisi causada pel virus de Wuhan, situació que, si es compleixen els seus plans, podria beneficiar-la.

Noticias relacionadas

contador