ep madrid espana a 5 de marzo de 2020
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

PharmaMar ha anunciat aquest dimecres un acord de llicència amb R-Pharm, JSC (Rússia) per a la comercialització de l'antitumoral d'origen marí Yondelis (trabectedina) a la Comunitat d'Estats Independents (CEI) (Rússia, Armènia, Azerbaidjan, Bielorússia, Kazakhstan, Kirguizistan, Moldàvia, Tadjikistan, Uzbekistan, Turkmenistan i Ucraïna) i Geòrgia.

  • 30,44€
  • 2,08%

Segons els termes de l'acord, PharmaMar rebrà un pagament anticipat, no revelat, i podrà rebre ingressos addicionals, incloent-hi pagaments per fites comercials. PharmaMar conservarà els drets exclusius de producció sobre el producte i vendrà el producte a R-Pharm per al seu ús comercial i clínic.

Aquest nou acord arriba després de l'anunci el passat 26 d'agost de 2019 del tracte assolit amb Janssen Products LP (Janssen), pel qual PharmaMar va recuperar els drets de comercialització del producte en més de 40 països, anteriorment llicenciats a Janssen, on trabectedina ja havia estat aprovat.

R-Pharm es farà càrrec de la comercialització al territori tan aviat com es transfereixin les autoritzacions de comercialització de l'antic llicenciatari, i procurarà l'accés de trabectedina als pacients amb sarcoma de teixits tous (STB) i amb càncer d'ovari en recaiguda (ROC) a tot el territori.

"Estem molt satisfets d'haver llicenciat Yondelis a R-Pharm per al territori CEI i el mercat de Geòrgia. Trabectedina ja està reconegut com un estàndard mundial de tractament per al sarcoma de teixits tous i veiem que la infraestructura i les capacitats internes d'R-Pharm tenen un paper fonamental per ajudar-nos a maximitzar l'accés a aquest medicament únic per al major nombre possible de pacients amb sarcoma i càncer d'ovari en aquests territoris", ha afirmat Luis Mora, director general de la Unitat de Negoci d'Oncologia de PharmaMar.

Anastasia Batrak, VP de Màrqueting Estratègic d'R-Pharm, ha afirmat igualment que estan "encantats d'anunciar aquesta prometedora col·laboració amb PharmaMar, que va d'acord amb els objectius estratègics d'R-Pharm, és a dir, fer que el tractament amb medicaments moderns i eficaços sigui al més accessible possible per als pacients. Gràcies a la nostra llarga i exitosa experiència de treball a CEI, les capacitats de producció, el sistema logístic i la cobertura de territori, esperem garantir que els pacients de Rússia, CEI i Geòrgia rebin Yondelis amb més rapidesa i en les millors condicions."

Noticias relacionadas

contador