ep madrid espana a 5 de marzo de
Ricardo Rubio - Europa Press

PharmaMar i Stada STADA Arzneimittel han anunciat aquest dimarts la signatura d'un acord de llicència i comercialització de Yondelis (trabectedina) amb la filial de STADA Arzneimittel a la Unió dels Emirats Àrabs, a l'Aràbia Saudita, Algèria, Bahrain, Egipte, Unió dels Emirats Àrabs, l'Iraq, Jordània, Kuwait, Líban, Líbia, el Marroc, Oman, Qatar, Tunísia i Iemen. PharmaMar rebota un 6% a la borsa a aquestes hores.

  • 28,96€
  • 0,49%

Segons els termes de l'acord, PharmaMar rebrà un pagament inicial no revelat i tindrà dret a ingressos addicionals, inclòs un pagament per fites reguladores. PharmaMar conservarà els drets exclusius de producció de trabectedina i vendrà el producte a STADA per al seu ús clínic i comercial de manera exclusiva als 15 mercats de la regió de l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica.

Aquest nou acord es produeix després de l'anunci de PharmaMar, el 26 d'agost de 2019, de l'acord amb Janssen, pel qual la companyia va recuperar els drets de comercialització del producte a més de 40 països, anteriorment llicenciat a Janssen, on la trabectedina ja ha estat aprovada.

"Aquest nou acord amb STADA ens permetrà portar la trabectedina als pacients dels 15 països MENA coberts per l'acord. Considerem que la infraestructura i les capacitats internes de STADA exerceixen un paper fonamental per ajudar-nos a maximitzar l'accés a aquest medicament únic al nombre més alt possible de pacients amb sarcoma i càncer d'ovari", ha afirmat el director general de la Unitat de Negoci d'Oncologia de PharmaMar, Luis Mora.

Per part seva, el vicepresident executiu de Mercats Emergents de STADA, Carsten Cron, ha comentat que "aquesta aliança amb PharmaMar per al tractament de sarcoma i càncer d'ovari amb Yondelis reforça significativament la nostra cartera de productes farmacèutics especialitzats a la regió d'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica. Això es basa en el nostre propòsit de 'tenir cura de la salut de les persones com un soci de confiança'". "L'acord també és un testimoniatge de com STADA està utilitzant la seva posició tant com soci de productes farmacèutics especialitzats, així com de genèrics i productes de consum per a la salut, per a construir una àmplia oferta d'oncologia", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador