merck le benefice au premier trimestre inferieur aux attentes impact plus important de la pandemie attendu

PharmaMar és aquest dilluns un dels pitjors valors de l'IBEX (-1,2%) després que divendres, quan Merck Shap & Dohme (MSD) va anunciar que el seu tractament oral contra la Covid-19 s'ha reduït al voltant del 50% del risc d'hospitalització o mort entre pacients amb el virus, caigués ja més d'un 3%.

  • 28,96€
  • 0,49%

L'èxit d'aquesta fàrmac oral suposa un cop per al medicament de PharmaMar contra el virus (Aplicov), que fa mesos que està desenvolupant i que, al costat del remdesivir, de Gilead Sciences, estan dins dels tractaments més prometedors contra la malaltia que no són vacunes.

A Àsia, els fabricants de fàrmacs i vacunes contra la Covid també han liderat aquest dilluns els descensos a la borsa de Hong Hong, que al seu torn s'ha deixat més d'un 2%, després de les notícies d'MSD. Després de l'anunci, les accions de laboratori nord-americà es disparaven divendres passat al voltant d'un 10%.

Si n'obté l'autorització, el molnupiravir, dissenyat per introduir errors en el codi genètic del virus, seria el primer medicament antiviral oral per a la Covid-19. Merck i el seu soci Ridgeback Biotherapeutics planegen sol·licitar l'autorització d'ús d'emergència de la píndola als Estats Units al més aviat possible i enviar sol·licituds a les agències reguladores de tot el món.

"Un antiviral oral que pugui influir en el risc d'hospitalització fins a tal punt canviaria les regles de joc", va afirmar Amesh Adalja, investigador principal de Centre per a la Seguretat Sanitària Johns Hopkins.

"Això canviarà el diàleg sobre com tractar la Covid-19", va declarar a Reuters Robert Davis, director executiu de Merck. Els tractaments existents són "enutjosos i logísticament difícils d'administrar. Una simple píndola oral seria tot el contrari", va afegir Adalja.

Noticias relacionadas

contador