ep archivo   el presidente de repsol antonio brufau durante su intervencion en la presentacion en
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Repsol cau amb força aquest dijous (-4%) després de publicar els resultats dels nou primers mesos de l'any i del tercer trimestre i la raó sembla ser una recollida de beneficis, segons els experts consultats per Bolsamanía, ja que les xifres que ha anunciat són "bones". "Havia pujat molt des del juliol, ni més ni menys que un 35%", expliquen a aquesta web.

  • 14,72€
  • -1,90%

La petroliera ha aconseguit un benefici de 1.939 milions d'euros fins al setembre, recuperant nivells prepandèmia, alhora que ha comunicat un augment del 5% del dividend en efectiu.

Els resultats són molt bons, afirma Pilar Aranda, experta de Bankinter, impulsats per l'alça del preu del petroli i gas. "A més, anuncia un pla de recompra d'accions pel 4,91% del capital, que s'uneix a la retribució a l'accionista en efectiu, que també millora un 5%", subratlla.

Aquests comptes, remarca Aranda, han batut "àmpliament les expectatives", amb un benefici net durant el trimestre estanc de 704 milions d'euros davant l'estimació de Bloomberg de 610 milions.

Per àrees de negoci, l'evolució és positiva a totes les àrees, si bé, se situa per sota d'expectatives en Industrial, detalla. L'àrea d'Upstream arriba a un benefici de 385 milions enfront dels 370 milions previstos, l'àrea Industrial, 100 milions enfront de l'estimació de 173 milions. Comercial i Renovables, 169 milions enfront dels 162 milions estimats.

"En aquest context, reiterem la nostra recomanació de comprar el valor. És una de les empreses multienergètiques que presenta millors perspectives: compta amb un balanç sanejat, cotitza a múltiples reduïts, rendibilitat per dividend atractiva (5,3%) i cada vegada és més gran la seva presència a l'àrea de renovables", conclou l'experta de Bankinter.

Noticias relacionadas

contador