pallete junta telefonica 2024
Telefónica.

A la Junta General d'Accionistes de Telefónica celebrada aquest divendres, José María Álvarez-Pallete, president executiu de la companyia, ha donat la benvinguda als nous accionistes i ha reafirmat el compromís de l'empresa amb la innovació i la responsabilitat ètica en l'ús de la tecnologia.

  • 4,13€
  • -0,63%

"Entenem l'interès que Telefónica suscita a la comunitat inversora, entenem totes les parts que volen ser en Telefónica, perquè Telefónica és part del futur, un futur pel qual ha apostat", ha dit el màxim responsable de l'operadora. "Donem la benvinguda als que han decidit participar en aquest futur i, naturalment, agraïm als que han recorregut el camí amb nosaltres, grans i petits, perquè van saber veure on calia ser", ha afegit.

Aquesta és la primera Junta de Telefònica des que entrés la SEPI i el grup saudita STC Group al seu accionariat. Aquesta setmana també s'ha conegut que CriteriaCaixa n'ha augmentat la seva participació fins al 5%. La participació de grans accionistes espanyols en l'empresa, incloent-hi la SEPI, és actualment del 15%. STC Group té un 9,9% del capital (un 4,9% de manera directa i un 5% a través de derivats financers).

Durant el seu discurs, Álvarez-Pallete ha destacat la fita històrica de fer 100 anys, recordant el continu creixement i transformació de Telefónica en aquest temps. Ha assenyalat que, des del 2015, la companyia ha experimentat un augment significatiu en el nombre de clients, així com una evolució cap a serveis digitals i de connectivitat de darrera generació. "El 2015 teníem 320 milions de clients, avui en tenim 388 milions. Tenim més clients que se senten més satisfets", ha afirmat.

Una de les novetats principals anunciades pel màxim responsable de Telefónica ha estat la creació d'una Comissió de Seguiment Ètic de la Intel·ligència Artificial (IA) a la companyia. Aquesta iniciativa reflecteix el compromís de l'empresa amb l'ús responsable de la tecnologia i la protecció dels drets digitals dels usuaris, ha dit Álvarez-Pallete.

"Creiem que la tecnologia està al servei de les persones i no al revés. I, per això, volem ser part d'aquest nou contracte social i ens hi comprometem. Ens comprometem a fer un ús responsable de la tecnologia en un món sense regles. Per això, crearem per primera vegada una Comissió de Seguiment Ètic de la Intel·ligència Artificial a la companyia on tindran cabuda tots els nostres grups d'interès”.

José María Álvarez-Pallete ha reiterat els compromisos financers de Telefónica per als propers tres anys, incloent-hi creixement en ingressos i benefici operatiu; creixement en generació de caixa del 50%, fins a assolir els 3.000 milions d'euros; una reducció de l'endeutament fins a una ràtio d'entre 2,5 i 2,2 vegades i un objectiu de repartiment de com a mínim 5.100 milions d'euros en dividends.

APROVADA LA TOTALITAT DE LES PROPOSTES

La Junta d'Accionistes ha aprovat la totalitat de les propostes i acords que el Consell d'Administració de la companyia havia acordat sotmetre a deliberació.

Així, s'ha aprovat la reelecció d'Isidre Fainé, Verònica Maria Pascual Boé, José Javier Echenique Landiríbar, Peter Löscher i Claudia Sender com a membres del Consell d'Administració de la companyia.

Així mateix, s'ha aprovat la reducció de capital social de l'empresa mitjançant l'amortització d'accions pròpies per un import de 80,29 milions d'euros. La reducció de capital no comportarà devolució d'aportacions als accionistes per ser la pròpia Telefónica la titular de les accions que, si escau, s'amortitzaran i es realitzarà a càrrec de reserves de lliure disposició, mitjançant la dotació d'una reserva per capital amortitzat per un import igual al valor nominal de les accions amortitzades.

Igualment, s'ha donat el vistiplau al repartiment de dividend en efectiu amb càrrec a reserves de lliure disposició, mitjançant el pagament durant el 2024 de la quantitat fixa de 0,30 euros, pagadora en dos trams. El primer pagament de 0,15 euros en efectiu per acció es realitzarà el 20 de juny del 2024, mentre que el segon pagament de 0,15 euros en efectiu es realitzarà el 19 de desembre del 2024.

Els accionistes també han aprovat un pla d'incentius a llarg termini consistent en el lliurament d'accions als directius del grup per un import màxim de 200 milions d'euros.

La Junta ha ratificat igualment els resultats del 2023 i la reelecció de la consultora PWC com a auditora dels comptes per a l'exercici 2024.

Noticias relacionadas

contador