ep archivo   el presidente de la fundacion la caixa isidro faine
CRITERIACAIXA - Archivo

L'augment de participació de CriteriaCaixa a Telefónica fins al 5% del capital és un moviment destinat a compensar la participació directa més baixa de CaixaBank, amb l'objectiu de garantir un lloc al Consell d'Administració a Isidre Fainé.

  • 4,11€
  • -0,96%

Els analistes de Banc Sabadell, que aconsellen comprar Telefónica, amb una valoració de 5 euros per acció, consideren que la notícia "és positiva", encara que "d'impacte limitat, en la mesura que ja s'havia rumorejat la intenció de CriteriaCaixa d'elevar la seva participació, compensant una reducció addicional potencial de CaixaBank, que el mes de març passat va comunicar que s'havia desprès d'un 1% de participació fins al 2,51%".

La cúpula de CaixaBank ha manifestat repetides vegades que la participació del banc en Telefónica té un caràcter financer, però el comunicat emès aquest dilluns per CriteriaCaixa indica que la presència del hòlding que gestiona el patrimoni empresarial de la Fundació “la Caixa” serà permanent.

En aquest sentit, CriteriaCaixa ha indicat que "la propera Junta General d'Accionistes de Telefónica -prevista per a aquest divendres 12 d'abril- votarà la renovació del president de CriteriaCaixa, Isidre Fainé, en qualitat de conseller dominical de Criteria, en lloc d'en representació de CaixaBank, com ho havia fet fins ara".

A més, CriteriaCaixa ha afirmat que "la seva participació en Telefónica té caràcter estratègic i de llarg termini. En aquest sentit, el seu principal objectiu és dotar l'operadora de telecomunicacions, que és una companyia essencial tant pel país com pel sector a nivell internacional, de la major estabilitat accionarial".

D'aquesta manera, juntament amb la participació propera al 5% que manté BBVA i al 10% al qual arribarà el Govern a través de la SEPI, Telefónica comptarà amb un nucli dur espanyol que arribarà al 20% del capital i compensarà el 10% que té previst assolir el grup saudita TSC.

Noticias relacionadas

contador