• Bouygues alcanzaría una participación del 15% en Orange
  • El Gobierno francés reduciría su participación por debajo del 20%
  • Se venderían activos por 5.000 millones para satisfacer a los reguladores
orange

Orange, l'operadora de telecomunicacions francesa que va comprar Jazztel el 2015, negocia la compra del seu competidor a França, Bouygues Telecom, en una operació valorada en uns 10.000 milions d'euros.

L'interès d'Orange per Bouygues Telecom, propietat del milionari Martin Bouygues, no és nou. Segons la premsa francesa, però, aquesta vegada les converses estan molt avançades.


PRINCIPALS DETALLS DE L'OPERACIÓ

Els detalls de l'operació que s'han publicat són els següents. Bouygues Telecom serà valorada en uns 10.000 milions d'euros, però la filial de televisió TF1 quedarà fora de la transacció.


L'operació es realitzarà mitjançant un bescanvi d'accions. Bouygues passarà a controlar al voltant del 15% d'Orange i tindrà dos representants al Consell d'Administració. La participació del Govern francès quedarà per sota del 20%.


L'objectiu és que la participació conjunta no superi el 34%, ja que en cas contrari estarien obligats a llançar una OPA sobre el 100%. Els treballadors de Bouygues Telecom s’integraran en la plantilla d'Orange.


VENDES D'ACTIUS PERQUÈ L'OPERACIÓ SIGUI APROVADA

Un dels punts més sensibles seran les vendes d'actius que exigiran les autoritats de la competència francesa per aprovar l'operació, ja que Orange i Bouygues Telecom controlen gran part del mercat.


L'objectiu d'Orange és vendre actius del grup resultant valorats en 5.000 milions d'euros als altres dos grans operadors del mercat: SFR i Free. Per exemple, Orange preveu la venda a Free de la seva xarxa d'antenes repetidores, a més de diverses freqüències i la xarxa de 600 punts de venda de Bouygues Telecom. A més, no es descarta la venda de part de la xarxa de fibra òptica d'Orange.


Per la seva banda, SFR s'hauria interessat d'una part de la cartera de clients d'Orange i Bouygues Telecom.

contador